Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Απολογισμός πεπραγμένων στην Θήβα!!!

Στην συζήτηση μάλιστα, ακούστηκαν και προτάσεις, αλλά και αντιπαραθέσεις για τομείς που θα μπορούσαν να διορθωθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…

«Οι οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις μεταξύ των συμβούλων θεωρώ ότι είναι άσκοπες αφού δεν υπάρχουν χρήματα διαθέσιμα για να μπορέσει ο Δήμος να προγραμματίσει το έργο του» απαντά ο κ. Παπαδημητρίου, φέρνοντας ως παράδειγμα το έργο του Συνοικισμού, το οποίο προχωρά με ρυθμούς χελώνας, λόγω έλλειψης χρημάτων, καθώς «η οικονομική υπηρεσία προσπαθεί να οργανώσει το τμήμα εισπράξεων για να μπορέσει να πληρώσει τα απαραιτήτως αναγκαία» επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, εξηγώντας πως «η Οικονομική Υπηρεσία σήμερα διαχειρίζεται απλά και μόνο τα χρήματα, προσπαθώντας να πληρώσει προμηθευτές για τα άκρως απαραίτητα, δηλαδή, καύσιμα και υλικά γραφείου προκειμένου να μπορέσει να κινηθεί όλος ο μηχανισμός».

Η μόνη λύση; Το δάνειο, για το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία με το ΤΠ&Δ, με το οποίο ο Δήμος σκοπεύει να δώσει τέλος στις οφειλές προηγούμενων ετών προς προμηθευτές, οι οποίοι έχουν κόψει τα τιμολόγια τους , έχουν πληρώσει τον αναλογούντα φόρο και περιμένουν να εισπράξουν προκειμένου κι εκείνοι με την σειρά τους να κινηθούν.

Τα περισσότερα προβλήματα, που συζητήθηκα στην συνέχεια, εστιάστηκαν στην Υπηρεσία Καθαριότητας, όπου οι εποχικές προσλήψεις ς είναι ελάχιστες κι έφτασαν αργοπορημένα, στην Δημοτική Αστυνομία, η οποία καλείται «να βγάλει το φίδι από την τρύπα» στον Καλλικρατικό Δήμο με 4 άτομα, αλλά και στην Πυροπροστασία, όπου τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα!!!

Στην φύλαξη του Μοσχοποδίου συνδράμουν την Πυροσβεστική και το Δασαρχείο οι Κυνηγοί, οι Ταξιτζήδες, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και όσοι πιστοί πολίτες προσέλθουν…

Μέχρι και την συνδρομή του ΚΕΠΒ προτάθηκε να ζητήσουν, , προκειμένου το περιαστικό μας δάσος να φυλάγεται από περιπόλους του Στρατοπέδου!!

Από τον απολογισμό δεν έλειψαν και τα επαινετικά σχόλια για τις όσες σοβαρές αλλαγές έχουν γίνει στον Συνοικισμό, αλλά και οι προτάσεις για την άναρχη τοποθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός, παρά αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, που έχουν λάβει οι εταιρίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φτάνουν στον Δήμο τελεσίδικα.

Αυτό ήταν το πρώτο εξάμηνο της Δημοτικής Αρχής, ο απολογισμός του οποίου «δεν ανήκει μόνο στον Δήμαρχο, αλλά και στους 33 εκλεγμένους στην Δημοτική Αρχή» , όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δημοτικός Σύμβουλος Λ. Κολιγιάννης, ο οποίος πρότεινε χαρακτηριστικά την διεκδίκηση και όχι την αναμονή για τα ψίχουλα….