Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ψήφισμα Δ.Σ Λιβαδειάς για το νοσοκομείο Λιβαδειάς

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το πρακτικό της αριθμ.2011-16ης Συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων
Αριθμός απόφασης : 148

Περίληψη

Θέσεις και απόψεις του Δ.Σ. επί της πρότασης του Υπουργείου Υγείας για το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς στα πλαίσια Διαβούλευσης.

Στη Λιβαδειά σήμερα 13 Ιουλίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου (Διοικητήριο) συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων μετά την από 16716/16716-07-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωτηρόπουλου Κωνσταντίνου, η οποία δόθηκε σε κάθε Σύμβουλο, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.3852/2010 <<Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης>>.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, επειδή σε σύνολο 33 συμβούλων ήταν παρόντες 31 σύμβουλοι δηλαδή:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ

1. Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος 1.Τσιφής Δημήτριος
2. Γκικόπουλος Σπυρίδων 2.Αποστολίδης Νικόλαος
3. Νταντούμη Ιωάννα
4. Ρούτης Κωνσταντίνος
5. Κακοτρίχης Κωνσταντίνος (απών στο 2ο, 3ο και 4ο Θ.Η.Δ.)
6. Τσίνας Βασίλειος
7. Ζορμπάς Νικόλαος
8. Παπαλάμπρος Βασίλειος Θ.Η.Δ.: Θέμα Ημερήσιας Διάταξης
9. Καλλιαντάσης Δημήτριος
10. Καραμπέτσος Επαμεινώνδας
11. Καραμάνης Γεώργιος(απών στο 2ο, 3ο και 4ο Θ.Η.Δ.)
12. Λαμπριτζής Σεραφείμ
13. Πολυτάρχου Λουκάς
14. Παλαμίδας Ιωάννης
15. Σταματίου Ανάργυρος
16. Λουκάς Γεώργιος
17. Αβορίτης Δήμος
18. Λαζάρου Γεώργιος
19. Καρράς Ιωάννης
20. Αποστόλου Ιωάννης
21. Γιούλας Ιωάννης
22. Καραμπέτσος Νικόλαος
23. Ψυχογιός Παναγιώτης
24. Τσεσμετζής Εμμανουήλ(απών στο 2ο, 3ο και 4ο Θ.Η.Δ.)
25. Νταλιάνη – Καλλίνωση Αικατερίνη(απούσα στο 2ο, 3ο και 4ο Θ.Η.Δ.)
26. Δελής Παναγιώτης. (απών στο 2ο, 3ο και 4ο Θ.Η.Δ.)
27. Πούλου Παναγιού (Γιώτα)(απούσα στο 2ο, 3ο και 4ο Θ.Η.Δ.)
28. Δημητρόπουλος Ιωάννης(απών στο 2ο, 3ο και 4ο Θ.Η.Δ.)
29. Καρκάνας Αλέξανδρος (απών στο 2ο, 3ο και 4ο Θ.Η.Δ.)
30. Κοτσικώνας Επαμεινώνδας
31. Αρκουμάνης Πέτρος (απών στο 2ο, 3ο και 4ο Θ.Η.Δ.)



Καθώς επίσης, οι Πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων:

1.Σκαπέτης Δημήτριος (Λιβαδειάς), 2.Μπαμπανάσιος Ζαχαρίας (Μαυρονερίου), 3.Γκικόπουλος Αλέξανδρος (Ρωμέϊκου), 4.Δημόπουλος Ιωάννης (Χαιρώνειας), 5.Δούκας Γεώργιος (Παρορίου), 6.Σκούρας Ανδρέας (Προσηλίου), 7.Ζώνας Παναγιώτης (Κυριακίου), 8.Κοντογιάννη Ελένη (Δαυλείας), 9. Γερονικολός Σωτήριος (Λαφυστίου), 10. Γκικόπουλος Νικόλαος (Θουρίου), 11.Μίχος Δημήτριος (Αγ. Γεωργίου), 12.Λύτρας Παναγιώτης (Αλαλκομενών), 13.Ζώτικας Ιωάννης (Αγ. Τριάδας), 14.Χαρογιάννης Σωτήριος (Κορώνειας), 15.Φλώρος Ιωάννης (Ακοντίου), 16.Παπαδά Αγγελική (Πρ. Ηλία), 17.Φίλων Χρήστος (Αγ. Άννας), 18.Δάλκας Λουκάς (Αγ. Βλασσίου), 19.Αγγελόπουλος Κων/νος (Ανθοχωρίου), 20.Βρούζας Θωμάς (Βασιλικά).

Παρόντος και του προσκληθέντος Δημάρχου κ. Παπαγγελή Νικολάου.

Ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.

……………………………………………………………………………………………………

Εισηγούμενος το 1ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που αφορά τις Θέσεις και απόψεις του Δ.Σ. επί της πρότασης του Υπουργείου Υγείας για το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς στα πλαίσια Διαβούλευσης, εξέθεσε την άμεση ανάγκη λήψης της σχετικής με το εν λόγω θέμα απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Έπειτα από διαλογική συζήτηση, κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίσουν σχετικά.

Το Δ.Σ. αφού άκουσε τα ανωτέρω

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Την έκδοση ψηφίσματος μετά από διαλογική συζήτηση, σχετικά με το θέμα, όπως διαμορφώθηκε παρακάτω:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του

στις 13/07/2011

Σας επισυνάπτουμε, όπισθεν της παρούσης, την πραγματική υφιστάμενη οργανωτική δομή του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς που υπερκαλύπτει τους στόχους και τους δείκτες που το Υπουργείο επιδιώκει.

Διεκδικεί :

Α) τη διατήρηση και αναβάθμιση της εν λόγω οργανωτικής δομής του Γενικού Νοσοκομείου.

Β) τη δημιουργία δύο (2) Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και δύο (2) Μονάδων Εμφραγμάτων, η λειτουργία των οποίων δεν απαιτεί πρόσθετο προσωπικό.

Γ) την άμεση λειτουργία της Ψυχιατρικής Μονάδας, η οποία έχει εγκριθεί από το ΕΣΠΑ και καλύπτεται από τις υφιστάμενες υποδομές και δεν προκαλεί πρόσθετες δαπάνες

Δ) την εγκατάσταση κέντρου ΕΚΑΒ στη Λιβαδειά, με δεδομένο ότι το Γενικό Νοσοκομείο της Λιβαδειάς αποτελεί κέντρο κύκλου.

Σας επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά την κομβική θέση του Νοσοκομείου της Λιβαδειάς, που εξυπηρετεί πολίτες τριών Νομών, μεγάλες βιομηχανικές μονάδες (Λάρκο, Αλουμίνιο Ελλάδας, Σωληνουργεία Κορίνθου κ.ά.), καθώς επίσης και τους επισκέπτες τουριστικών περιοχών (Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, Δελφοί, Όσιος Λουκάς).

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης με διαπιστωμένες τις αυξημένες ανάγκες της δημόσιας και δωρεάν υγείας είναι προφανές ότι οποιαδήποτε έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες δημιουργεί απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Σας προειδοποιούμε, ότι ο λαός της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής, δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και σας τονίζουμε ότι η υφιστάμενη λειτουργία του, υπερκαλύπτει τους στόχους και τους δείκτες που επισημαίνετε στην πρότασή σας.

Ζητάμε στα πλαίσια της ουσιαστικής διαβούλευσης, άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, με την παρουσία των τεσσάρων Βουλευτών του Νομού, έτσι ώστε να αποδείξουμε την απόλυτη ορθότητα των στοιχείων του Γενικού Νοσοκομείου και των θέσεών μας.

Διαφορετικά, θα βρείτε το Δ.Σ. Λεβαδέων, τους φορείς και όλους τους δημότες δυναμικά απέναντί σας.

Στην παραπάνω απόφαση δήλωσαν ΚΑΤΑ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κοτσικώνας Επ. και Αρκουμάνης Πέτρος, οι οποίοι δήλωσαν:

Παλεύουμε, αποκλειστικά για δωρεάν υγεία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των περικοπών σε όλους τους κοινωνικούς τομείς και στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς και καλούμε το λαό σε μαζική αντίσταση και ρήξη για την ανατροπή της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής.

Η απόφαση πήρε τον αριθμό 148.

Το Δ.Σ. εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο να υποβάλλει στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, επικυρωμένο αντίγραφο της απόφασης αυτής πριν από την υπογραφή των επίσημων πρακτικών που θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση. Συντάχθηκε το πρακτικό και υπογράφεται από εκείνους που πήραν μέρος στη συνεδρίαση αυτή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος