Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Αντίθετη η Μητρόπολη με την "Επτάπολις"

Στη συνέχεια αφού αναγνωρίζει ότι «ο καθένας έχει το δικαίωμα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας να προωθεί και να εφαρμόζει τα σχέδιά του και να κάνει τις επιλογές του» τονίζει ότι στην προκειμένη, περίπτωση «αιωρούνται κάποιες υποψίες, πού προκαλούν φόβους για τους απώτερους πραγματικούς στόχους του εγχειρήματος».
Σύμφωνα με την Μητρόπολη «οι υποψίες και οι φόβοι προκύπτουν από το καταστατικό του Σωματείου «Όλυμπος, Παγκόσμιο Πολιτιστικό Κέντρο» πού έχει πρόεδρο τον κ. Πισσάνο».
Και αυτό διότι όπως υποστηρίζει «κάποιες διατυπώσεις σχετικά με «αναφλόγιση του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος και της Ολυμπικής συνείδησης», αφήνουν περιθώρια οτι το Κέντρο ενδέχεται να δράσει ως φορέας γνωστών ήδη στις μέρες μας νεοπαγανιστικών αντιλήψεων και να στραφεί κατά της Ορθόδοξης Χριστιανικής παράδοσης και πίστης, επηρεάζοντας έτσι το πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας».
Ωστόσο σημειώνει ότι ακόμα και ένα τέτοιο ενδεχόμενο έστω και αν η Εκκλησία διαφωνεί «είναι σεβαστό μέσα στο πλαίσιο της πνευματικής δημοκρατίας που διασφαλίζει ην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών ακόμη και των πλέον εκκεντρικών».
Επειδή όμως επισημαίνει η Μητρόπολη «ο κ. Πισσάνος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, διαδίδει οτι η Ιερά Μητρόπολις και ο Επίσκοπός Της κ. Γεώργιος είναι ενήμεροι και δήθεν σύμφωνοι με τα σχέδια και τις προθέσεις του είμαστε υποχρεωμένοι, προκειμένου να διαφωτίσουμε την κοινή γνώμη να δηλώσουμε κατηγορηματικά οτι κάτι τέτοιο είναι ψευδές και παραπλανητικό».
Αντίθετα όπως τονίζει χαρακτηριστικά η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας «έχει εξ΄ αρχής διατυπώσει και κοινοποιήσει τις σχετικές επιφυλάξεις της» με δελτίο τύπου που είχε εκδόσει στις 27 Ιανουαρίου του 2010.
Καταλήγοντας κάνει έκκληση στους κατοίκους της περιοχής Διστόμου – Στειρίου «να είναι προσεκτικοί, να μην επηρεάζονται και πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια να αναλογισθούν και την ευθύνη τους ως μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας»