Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ο Κώστας Σκανδαλίδης εγκαινίασε τους δρόμους του κρασιού στη Χαλκίδα


Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου στο χαιρετισμό της τόνισε: «Κυρίες και κύριοι,
Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζω στις τριήμερες εκδηλώσεις για τους ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που διοργανώνει για πρώτη φορά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.) και περιλαμβάνει έκδοση οδηγού οινοποιείων της Περιφέρειας , σεμινάρια γευσιγνωσίας κρασιού από ειδικούς, προβολή ντοκιμαντέρ και άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ξεκινά μια σημαντική προσπάθεια προώθησης των τοπικών οίνων, ενημερώνοντας μέσω αυτής της εκδήλωσης το ευρύ κοινό, αλλά και δημοσιογράφους του ειδικού τύπου (Γεύσης και Οίνου) για τις αξιόλογες και καθόλα ανταγωνιστικές ετικέτες που παράγονται στη Στερεά Ελλάδα.
Αξίζει να σημειώσω ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατέχει τη δεύτερη θέση μεταξύ των περιφερειών της χώρας ως προς την έκταση των αμπελιών και το πλήθος των ετικετών και τη πρώτη θέση ως προς το πλήθος των φιαλών. Στηρίζοντας, λοιπόν, τους οινοπαραγωγούς και προωθώντας τα εξαιρετικά προϊόντα τους ενισχύουμε την τοπική παραγωγή και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δώσαμε έμφαση σε ενέργειες και δράσεις που προβάλλουν την Περιφέρεια και τις επιχειρήσεις της προς τα έξω με θετικό τρόπο, προσελκύουν επενδύσεις και αναδεικνύουν την αναπτυξιακή προοπτική και τις δυνατότητές της.
Σε αυτήν την οικονομική συγκυρία αυτό που πρέπει να κάνουμε- και εμείς το επιδιώκουμε συστηματικά- είναι να στραφούμε προς τα έξω, να αναπτύξουμε δηλαδή την εξωστρέφεια των Ελληνικών Επιχειρήσεων και ταυτόχρονα να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών και να τους δείξουμε ότι έχουμε και το ικανό ανθρώπινο δυναμικό και πολλές πλουτοπαραγωγικές πηγές στις οποίες μπορούν να επενδύσουν.
Κλείνοντας θα θελα να σας καλωσορίσω και πάλι σ’ αυτό το γευστικό ταξίδι στα κρασιά της Στερεάς Ελλάδας και ελπίζω να αποτελέσει θεσμό που θα προβάλλει στο μέλλον τα γευστικά και ποιοτικά κρασιά της φιλόξενης Ρουμελιώτικης γης
».
Χαιρετισμό έστειλαν ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης και η βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην ΥΠΑΑΤ κ. Κατερίνα Μπατζελή.