Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Σωματείο Περιπτερούχων -Καπνοπωλών Θήβας


Μάλλον, όμως, οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν επιλέξει τον ρόλο του κομπάρσου με απόφαση του μεγάλου κεφαλαίου. Οι πραγματικές αποφάσεις λαμβάνονται αλλού και υπαγορεύονται από αλλού. Όπως έδειξε το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, η πολιτική που ακολουθείται έχει ένα και μοναδικό περιεχόμενο : την διαρκή αναδίπλωσή πίσω από δικαιολογίες, την ακύρωση της αξιοπιστίας της πολιτικής και τον εμπαιγμό ενός κλάδου – θεσμού στην ελληνική οικονομία που απασχολεί σαράντα χιλιάδες οικογένειες και καταρρέει,
Τώρα, φάνηκε ποια είναι η πραγματική πολιτική: με αυτό το Νομοσχέδιο Νόμου και με την έννοια του κατεπείγοντος, το μονό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι μονό τα έσοδα της, χωρίς να συνυπολογιστεί ο ιδρώτας του ανθρωπινού παράγοντα και η εξόντωση του κλάδου των περιπτερούχων – καπνοπωλών, που βρίσκεται υπό κατάρρευση. Δεν φτάνει η εξαθλίωσή μας από την ακολουθούμενη πολιτική, η προεκλογική παράσταση που στήθηκε είχε ως στόχο το τελευταίο που μας απέμεινε: την αξιοπρέπειά μας. Γιατί δεν μας θεωρούν ανθρώπινες οντότητες. Δεν έγινε σεβαστός ο μόχθος μας και οι αγωνίες μας. Γιατί η μόνη μας οντότητα για την κυβέρνηση είναι εκείνη του ψηφοφόρου και του άμισθου φοροεισπράκτορα.
Η ουσία της προτεινόμενης ρύθμισης δείχνει ξεκάθαρα: ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί για ποιούς δουλεύουν. Το μόνο που πέτυχε η κυβέρνηση είναι αντί να θεσμοθετήσει την αμοιβή μας, να θεσμοθετήσει την εκμετάλλευσή μας και τον εξευτελισμό μας. Με την προτεινόμενη ρύθμιση φέρνει αποκλιμάκωση της φορολογίας στα σήματα με υψηλές τιμές και αύξηση στα σήματα με χαμηλές τιμές. Το μόνο που θα καταφέρει είναι να συνεχίσουμε να μην βγάζουμε τίποτα από τις χαμηλές τιμές και να πέσει και η ζήτηση στις υψηλές τιμές για να μην βγάζουμε και από εκεί τίποτα. Το μόνο στο οποίο οδηγεί είναι η μείωση των εσόδων από τη διάλυση του λιανεμπορίου καπνού, την ελεύθερη πτώση των τιμών και την λαθρεμπορία. Το μόνο που επιδιώκει είναι να κλείσει τις επιχειρήσεις μας για να μείνουν οι μισές, γιατί οι καπνοβιομηχανίες τις θεωρούν πολλές.
Αρνούμαστε να είμαστε θύματα μεθοδεύσεων. Αρνούμαστε τον εξευτελισμό μας ως πολίτες και επαγγελματίες. Αρνούμαστε τον εξευτελισμό μας στις οικογένειές μας που πια δεν μπορούμε να ζήσουμε. Αρνούμαστε να χαρίσουμε τη δουλειά μας, τις επιχειρήσεις μας και την αξιοπρέπειά μας. Αρνούμαστε να υπερχρεωθούμε και άλλο στο τραπεζικό σύστημα. Αρνούμαστε την περιφρόνησή μας από το Υπουργείο και την κοροϊδία μας. Αρνούμαστε να εισπράττουμε αμισθί τους φόρους του κράτους. Αρνούμαστε τον εμπαιγμό της πολιτείας.
Δεν είμαστε χαμάληδες κανενός, αλλά σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες.
Τιμωρούμαστε γιατί καλούμαστε να μαζεύουμε τους φόρους του κράτους.
Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη κοροϊδία της Πολιτείας ως μνημείο απρέπειας και πολιτικής αήθειας, και ερωτούμαι γιατί το Υπουργικό Συμβούλιο απέρριψε την εισήγηση του Υφυπουργού κ. Κουσελα Δημήτριο για θεσμοθέτηση ποσοστού προμηθείας για τους Περιπτερούχους - Καπνοπώλες.
Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να λάβουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας.
Καλούμε την κυβέρνηση να συμπλήρωση στο σχέδιο νόμου για νομοθετική κατοχύρωση του ποσοστού κέρδους για να μην είμαστε έρμαια της τιμολογιακής πολιτικής των εταιριών. Εννοούμε όσα λέμε δεν είναι απλό θέμα πολιτικής αλλά θέμα δημοκρατίας.
Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και την Κυβέρνηση να στηρίξουν με ξεκάθαρη πρόταση νόμου στη Βουλή την νομοθετική κατοχύρωση ελάχιστης αμοιβής μας επί της λιανικής τιμής των καπνοβιομηχανικών προϊόντων.
Παραμένουμε στις επάλξεις για να κερδίσουμε το δικαίωμά μας στην επιβίωση.
Θα αγωνιστούμε για μια δίκαια και οριστική λύση.