Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Απολογισμός Δημάρχου Θηβαίων !!!


«Θα είμαστε παρόντες στα συμβούλια, τις επιτροπές, σε οτιδήποτε επιχειρηθεί να αλωθεί και να κακοποιηθεί. Θα είμαστε δίπλα στα προβλήματα της πόλης, γιατί πιστεύω ότι η καλή αντιπολίτευση θα συμβάλλει σε μια άριστη συμπολίτευση. Θέλω να πιστεύω ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα σκύψει με σεβασμό στο τι παραλαμβάνει και στο ποιοί είμαστε. Και θα οικοδομήσει μια καλή συνέχεια του έργου, το οποίο παραλαμβάνει. Ο ρόλος μας δεν είναι μόνο η αντιπολίτευση ή η κριτική. Είναι και οι προτάσεις οι οποίες μέσα από διάλογο μπορούν να επιφέρουν ότι το καλύτερο για την πόλη» τόνισε, διαψεύδοντας όλους όσους διαδίδουν φήμες περί παραίτησης του!
Καταφέρθηκε επίσης, εναντίον των «συκοφαντών» που με φυλλάδια και ειδήσεις για «το περιβόητο εργοστάσιο καύσης των σκουπιδιών , τα περιουσιακά του στοιχεία και τις σχέσεις του με επιχειρηματικούς κύκλους, πέτυχαν να τον διαβάλλουν, αποτρέποντας έτσι ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών από την ψηφοφορία, γεγονός που αποδείχθηκε με την μεγάλη αποχή στις εκλογές».
Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης ο απερχόμενος Δήμαρχος κατήγγειλε ευθέως την Γ.Γ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κ. Διαμαντοπούλου, την οποία κατηγόρησε για εμπάθεια κατά της Θήβας, αλλά και για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
«Είναι πολύ σοβαρό θέμα, σε μια εποχή που η Ελλάδα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και οι τακτικές της κυβέρνησης έχουν στερήσει από τους πολίτες ακόμη και την δυνατότητα να αναπνέουν, εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος, να υπηρετεί, εξουσιάζει και να διαχειρίζεται αυτά τα υστερήματα των Ελλήνων πολιτών με απλή υπογραφή, χωρίς προβληματισμό, χωρίς να ρωτήσει αρμόδιες υπηρεσίες και να διαβουλευτεί με τους υπευθύνους, να διαθέτει εθνικούς πόρους σε έργα και μελέτες, που κινούνται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με την επίλυση των προβλημάτων στην περιφέρεια» είπε, αναφερόμενος, με αποδεικτικά έγγραφα, σε τεχνικές βοήθειες και μελέτες που ανατέθηκαν εκ νέου και με μεγαλύτερο κόστος από τις ήδη υπάρχουσες, χωρίς την σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Έφερε μάλιστα, χαρακτηριστικό παράδειγμα τρεις μελέτες κόστους 90.000 ευρώ η κάθε μία, που παρουσιάζουν αντιφάσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα παράδοσης, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες της ΔΕΠΟΔΑΘ, που έχουν κοινοποιηθεί στο σύνολο των φορέων και στην Περιφέρεια, μαζί με μια πρόταση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια
Δεύτερο παράδειγμα έφερε μελέτη, που δρομολογείται να ανατεθεί έναντι 90.000 ευρώ για την ποιοτική σύσταση των υοπογειων υδάτων στην περιοχή θήβας, στην θέση της ήδη υπάρχουσας της ΔΕΠΟΔΑΘ, κόστους 45.000 ευρώ.
Μέρος των καταγγελλομένων του νυν Δημάρχου Θηβαίων αποτελεί η αναφορά σε τρεις μελέτες για την κατασκευή εργοστασίων κομποστοποίησης σε Φωκίδα, Λοκρίδα και Ν. Εύβοια, 600.000 ευρώ περίπου η κάθε μία, έργα που απεντάχθηκαν λόγω της αντίδρασης των κατοίκων των περιοχών και οι οποίες ανατέθηκαν εκ νέου με το ποσό των 900.000 ευρώ. Ο κ. Σβίγγος αναφέρθηκε επίσης σε μελέτες για την ωρίμανση έργων βιολογικού καθαρισμού που δίνονται σε δήμους (Δ. Θεσπιέων) με δημοτικά διαμερίσματα μικρότερα των 2.000 κατοίκων, οι οποίες είναι γνωστό ότι δεν χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα καταφέρθηκε έντονα κατά της κ Διαμαντοπούλου, που χρηματοδότησε μελέτη για τον Δήμο Θεσπιέων, ύψους 243.000 ευρώ για την αποπεράτωση γηπέδου, την ώρα που η Θήβα στενάζει λόγω του ανατολικού περιφερειακού, που ακόμη παραμένει στα συρτάρια της περιφέρειας με την εκκρεμότητα της ολοκλήρωσης της οριστικής μελέτης λόγω 200.000 ευρώ!!!