Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Θανάσης Σκούμας: Προτεινόμενο ψήφισμα για το Νοσοκομείο Θήβας


Μετά από διεξοδική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Θήβας, παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας και φορέων της πόλης, για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, διαπιστώθηκε ότι:
Α. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στην υλικοτεχνική υποδομή που δεν επιτρέπουν την πλήρη υποστήριξη σε θέματα περίθαλψης στα σοβαρά περιστατικά που αντιμετωπίζονται σε καθημερινή βάση.
Β. Η διοίκηση, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, καταβάλλουν φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες για την καλύτερη διαχείριση και χρήση των πόρων παραγωγής, προσπάθεια η οποία αποκαλύπτεται και μέσα από τη σχετική έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, για την αποδοτικότητα των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας, με πολύ λιγότερες δαπάνες από αντίστοιχης δυναμικότητας νοσοκομεία. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Θήβας αγωνίζονται για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.
Γ. Η ανάγκη να λειτουργήσει το Νοσοκομείο της Θήβας, σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής είναι άμεση και μη διαπραγματεύσιμη.
Η διασφάλιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου της Θήβας και η άμεση αναβάθμιση στην παροχή των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, με γενναία δημόσια και διαφανή χρηματοδότηση και διαχείριση των πόρων αυτών, με την κάλυψη θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με τον απαραίτητο εξοπλισμό κλπ, προς όφελος όλων των κατοίκων της περιοχής αποτελεί τον βασικό και ελάχιστο στόχο της τοπικής κοινωνίας.
Δ. Η δυσμενής κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία στην πόλη και την περιοχή μας, καθιστά απολύτως αναγκαία την άμεση την κινητοποίηση των φορέων, των πολιτών, των εργαζομένων και βέβαια του Δήμου Θηβαίων για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση που δημιουργεί τρομερούς κινδύνους για όλη την περιοχή και τους συμπολίτες μας.
Καλούμε την κυβέρνηση να καταβάλει κάθε αναγκαία δαπάνη σύμφωνα με τα αιτήματα της διοίκησης του νοσοκομείου και του συλλόγου εργαζομένων.
Καλούμε την κυβέρνηση να μην περικόψει καμία δαπάνη, αλλά να καταβάλλει μεγαλύτερες δαπάνες, ώστε να στελεχωθεί με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το Νοσοκομείο μας.
Καλούμε σε άμεση επαγρύπνηση και ενεργοποίηση όλους τους φορείς και τους πολίτες για την άμεση αναβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Θήβας.

Θήβα 29-11-2010
Οι προτείνοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Χαλβατζής Σταμάτης
Σκούμας Θανάσης
Κουρκούτης Κώστας