Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

«ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ» στην ετήσια Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Βοιωτίας


Οι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ αναγκάζονται να υπογράφουν λευκές συμβάσεις, οι νεοδιόριστοι υποχρεώνονται πλέον σε 3ετή παραμονή στον τόπο πρώτου διορισμού ( δήθεν για να σταθεροποιηθούν στο ίδιο σχολείο- στην πράξη έχουν ήδη αλλάξει 3-4 σχολεία), η υποχρεωτική εισαγωγική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών γίνεται απογευματινές ώρες ή Σ/Κ σε τόπους μακριά από την κατοικία τους, εξαντλώντας όλα τα διαθέσιμα αποθέματα χρημάτων, χρόνου και ξεκούρασης. Στη γωνιά καραδοκεί και ο μέντορας.
Την ίδια ώρα βλέπουμε να καταστρατηγείται για τους παλιότερους μόνιμους το δικαίωμα της μη υποχρεωτικής μετάθεσης από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης που υπακούουν στην γραμμή του Υπουργείου να βγάλει κυριολεκτικά «από τη μύγα ξύγκι», να εξαντλήσει την παραμικρή διαθέσιμη ώρα κάθε εκπαιδευτικού, στέλνοντάς τον υποχρεωτικά σε 2-3-4 σχολεία αν χρειαστεί, μέχρι να συμπληρώσει το υποχρεωτικό ωράριό του. Είδαμε στη Βοιωτία μεταθέσεις υποχρεωτικές ακόμα και τον Δεκέμβριο, διαδικασία που αμφισβητεί και αναιρεί στην πράξη τα δικαιώματα που προκύπτουν από την οργανική θέση, και προετοιμάζει το έδαφος για την κατάργηση της μονιμότητας ακόμα και για τους ήδη υπηρετούντες.
Φαίνεται , λοιπόν, ότι δεν έχουν τέλος αυτά που ετοιμάζουν. Ως εκπαιδευτικοί, και μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, θα χρειαστεί να αντιδράσουμε άμεσα στα σχέδια για νέα μέτρα που έρχονται και πάλι, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου του ΔΝΤ Στρος- Καν στην Ελλάδα, μέσω των καινούριων νομοσχεδίων που καταθέτει άμεσα η κυβέρνηση για να δείξει την υποταγή της. Και δεν είναι λίγα: ειδικότερα για τους εκπαιδευτικούς προετοιμάζονται νέες μειώσεις των μισθών μας με το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση εντός του επόμενου εξαμήνου, σύνδεση μισθού- παραγωγικότητας (άρα αξιολόγηση) και προώθηση του μισθολογικού μας διαχωρισμού σε παλιούς και νέους. Ο Καλλικράτης στην εκπαίδευση, θα στείλει τα σχολεία στις περιφέρειες, η αυτοαξιολόγηση θα διαχωρίσει τα σχολεία σε «καλά» και «κακά» με την αντίστοιχη των «επιδόσεών» τους χρηματοδότηση καις τις αγορές να καραδοκούν για εκμετάλλευση.
Δεν συναινούμε σε τίποτε από όλα αυτά που γίνονται απροκάλυπτα, με πρόσχημα τη σωτηρία της πατρίδας, δεν συναινούμε στη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, δεν συναινούμε στην επιχειρούμενη εξαφάνιση του κλάδου.
Συνάδελφοι,
Πρέπει να αντισταθούμε στην ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, στην ολοκληρωτική καταστροφή της εργασίας μας- της ζωής μας. Πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε. Αλλά νίκη χωρίς αγώνας δεν υπάρχει! Αν δεν αγωνιστούμε σήμερα, αύριο και συνέχεια, σε λίγους μήνες θα είμαστε διαχωρισμένοι σε κατηγορίες, θα ψάχνουμε τις οργανικές μας θέσεις, θα αναπολούμε τη διαφάνεια (αμφίβολη σε πολλές περιπτώσεις, εμφανής και κατακτημένη σε άλλες, όπου υπήρξε αγώνας).
Είναι στο χέρι μας να δράσουμε ενωτικά και να καταφέρουμε να διαφυλάξουμε, πριν από όλα, την αξιοπρέπεια μας ως εκπαιδευτικοί.
Η παράταξή μας είναι μια αριστερή κίνηση. Πρόσκειται στις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ- ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, όπου συμμετέχουν σχήματα από όλη την Ελλάδα, οργανώσεις, κόμματα και ανένταχτοι της αριστεράς, χωρίς όμως μια συγκεκριμένη κομματική καθοδήγηση.
Η πυξίδα μας είναι το δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Το ενιαίο σχολείο για όλα τα παιδιά μέχρι τα 18 και η επαγγελματική εκπαίδευση στη συνέχεια. Η διεκδίκηση μιας δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όλα αυτά φτιαγμένα και οργανωμένα για τις ανάγκες του λαού, όχι των αγορών !
Πιστεύουμε, όμως, ότι μόνο αν οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι ξεπεράσουν τα κομματικά τείχη, μόνο αν πιστέψουν ότι ο αγώνας και η αμφισβήτηση μπορούν να φέρουν νίκες, μπορούν να έχουν ελπίδα.
Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν χρειάζονται περιχαρακώσεις. Είμαστε έτοιμοι, εδώ, στο σύλλογό μας, να υπερασπιστούμε κάθε δικαίωμα συναδέλφου, όταν διεκδικείται ανοιχτά, και στα πλαίσια της συλλογικότητας.
Είμαστε εδώ, θα παίρνουμε θέση και θα έχουμε δράσεις και παρεμβάσεις για όσα συμβαίνουν. Σας καλούμε να έρθετε μαζί μας στον αγώνα αυτό.

«ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ»
Μαρία Ανδρέου – ΠΕ 02 - Γυμνάσιο Σχηματαρίου
Ελένη Γούλα - ΠΕ 02 - Γυμνάσιο Αλιάρτου
Βίκυ Κοτρίκλα – ΠΕ 02 - Γυμνάσιο Βαγίων
Βάσω Περλεπέ - ΠΕ 02 – Γυμνάσιο Αλιάρτου
Αντιγόνη Χαλιμούρδα – ΠΕ 03- Γυμνάσιο Αλιάρτου
Τηλέφ. επικοινωνίας: 6972 196 952 , 6944 313 811, 6947 819 282