Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

«Δεν πληρώνουμε» στην Θήβα!!!


Ο Β. Παπαδόπουλος, Μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Κινήματος «Δεν πληρώνω» μιλά για συνεχή αύξηση των μελών του Κινήματος, αυτών δηλαδή, που σηκώνουν την μπάρα και περνούν.
«Πρέπει όλοι να οργανωθούμε σε κάθε πόλη και χωρίο, προκειμένου οργανωμένα να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη μάστιγα των διοδίων. Οι κυβερνώντες μας έχουν κηρύξει παύση πληρωμών κι εμείς κηρύττουμε την δική μας παύση, γιατί τα διόδια είναι το ένα αίτημα. Αύριο θα είναι η ΔΕΗ, μετά οι τράπεζες, οι εφορίες και πάει λέγοντας, καθώς σε λίγο δεν θα έχουμε λεφτά να πληρώσουμε. Το Κίνημα «δεν πληρώνω» είναι γενικότερο. Δεν πληρώνω την κρίση τους» εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος, διαψεύδοντας με τον δικό τους τρόπο τα λεγόμενα περί των διοδίων σε άλλες χώρες.
«Σε πολλές χώρες δεν υπάρχουν ούτε διόδια, ούτε τέλη κυκλοφορίας. Η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι χώρα με πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας και διόδια. Ο Ελβετός πληρώνει μόνο 30 ευρώ για τον χρόνο προκειμένου να χρησιμοποιεί τους πολύ καλούς δρόμους της χώρας του» εξηγεί, αναφερόμενος στο άρθρο 5 του Συντάγματος Περί ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων και αγαθών στους δρόμους της χώρας.
«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε το Σύνταγμά μας για τα συμφέροντα οπιασδήπουε εταιρίας, που μαζί με το κράτος μας καταδυναστεύουν και κάνουν μαύρη τηυν ζωή μας» δηλώνει κατηγορηματικά, προκαλώντας τους αρμόδιους για το αντίθετο να προβούν σε αγωγές, προκειμένου να αποδειχθεί στα δικαστήρια το δίκαιο των αιτημάτων των πολιτών.
«Οι συμβάσεις τους είναι διάτρητες, όπλο του κινήματος μας είναι η αλληλεγγύη και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει χέρι ούτε σε ένα μέλος μας» προειδοποιεί, αφήνοντας αιχμές για ελάχιστες περιπτώσεις Αστυνομικών που προσπαθούν με «πλάγιους τρόπους» να τρομοκρατήσουν πολίτες, σταματώντας τους μακρύτερα από τα διόδια, με την δικαιολογία του ελέγχου.
Αυτοκινητιστές και πολίτες έμαθαν τις οδηγίες του κινήματος και λίγο αργότερα τις εφάρμοσαν στην πράξη.
Μετέβησαν στα διόδια της Θήβας, δήλωσαν στους υπαλλήλους ότι αρνούνται να πληρώσουν διόδια, έδωσαν τους αριθμούς των αυτοκινήτων τους, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο και χωρίς να υπογράψουν κανένα χαρτί, προειδοποίησαν πως αν δεν ανοίξουν την μπάρα, θα θεωρήσουν ότι καταστρατηγείται το συνταγματικό τους δικαίωμα για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, οπότε διαπράττουν το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης και πέρασαν.
«Αν οι υπάλληλοι δεν το πράξουν, τότε κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο και με μια ώθηση προς τα εμπρός ανεβάζουμε την μπάρα και την πηγαίνουμε στο πλάι. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούμε να την ανοίξουμε ή δεν την ανοίγουν οι υπάλληλοι, μπορούμε να κάνουμε μήνυση για παράνομη κατακράτηση» εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος κι ευθύς αμέσως όλοι μαζί κράτησαν ανοιχτά τα διόδια για μια ώρα περίπου, αφήνοντας να περάσουν εκατοντάδες αυτοκίνητα, κορνάροντας και κινώντας τα χέρια τους με το σήμα της νίκης.