Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Εκτός συνεδρίασης του Π.Σ τα φλέγοντα θέματα»


Στην ίδια συνεδρίαση :
• ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ ψήφισαν τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, που προσπαθεί να δώσει δημοκρατικό τόνο στην λειτουργία ενός οργάνου εκλεγμένου με αντιδημοκρατικό τρόπο. Έτσι που η σχετική πλειοψηφία να γίνεται συντριπτική και κυρίαρχη, κλείνοντας κάθε χαραμάδα διαφορετικής γνώμης από την δική της. Αυτόν τον κανονισμό η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τον καταψήφισε, δηλώνοντας πως θα τον ανατρέψει στην πράξη υποστηρίζοντας τα λαϊκά συμφέροντα και την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων.
• Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απείχε από την επιχείρηση καλλιέργειας αυταπατών στον λαό της Στερεάς, που στήθηκε με την επιλογή συμπαραστάτη στον πολίτη και τον επιχειρηματία. Για να δημιουργηθεί η εντύπωση πως κάτι γίνεται, όταν τα κόμματα της εξουσίας αρνούνται και να ακούσουν τα αιτήματα των ταξικών συνδικάτων ή αδιαφορούν για την αγανάκτηση του λαού απέναντι στις συνέπειες των πολιτικών τους.
• Δώσαμε μάχη για να κατανοηθεί πως οι όποιες επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν μπορεί και δεν πρέπει να το παρακάμπτουν το αιρετό όργανο.
• Αρνηθήκαμε να αποδεχτούμε την σύνδεση της περιφέρειας με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια και το ιδιωτικό κεφάλαιο. Την διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με αμφισβητούμενη αξία και διαδικασίες που δεν πληρούν τους απαραίτητους όρους διαφάνειας. Τις λεγόμενες αναπτυξιακές εταιρείες.
Αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ και στο ζήτημα των διοδίων, όπου και οι δύο μιλούσαν για μείωση της τιμής σε βάρος του δημοσίου, για κάρτες, παραδρόμους και ηλεκτρονική χρέωση. Δεν αποδέχονταν την πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για κατάργηση όλων των διοδίων. Δεν κατανοούσαν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των απαράδεκτων συμβάσεων παραχώρησης στο μεγάλο κεφάλαιο.

Χρονάς Τάσος – Ντούρου Σοφία – Γκικόπουλος Γιώργος