Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Σύσκεψη για το παρεμπόριο


Στην ίδια συνάντηση όμως, εκτέθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αστυνομία, με μεγαλύτερο αυτό της έλλειψης προσωπικού, αλλά και του αυξημένου όγκου αρμοδιοτήτων!
«Οι πολίτες ζητούν την βοήθειά μας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, που όμως είναι πολλές. Ένα επιπλέον πρόβλημα και μεγάλο είναι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου για το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι, σε εβδομαδιαία βάση, να κάνουμε ελέγχους και κάθε Παρασκευή να δίνουμε αναφορά στο υπουργείο για το πόσους κάναμε και τι παραβάσεις βεβαιώσαμε» επισημαίνει ο κ. Ανδρέου, επαναλαμβάνοντας τον αριθμό των Δημοτικών Αστυνομικών, που είναι πέντε και λειτουργούν σε δυο βάρδιες!!!..
«Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όπου θα περνά η Δημοτική Αστυνομία όλα θα λειτουργούν αυτόματα, με την επιβολή της έννομης τάξης.. Δυστυχώς, δεν έχουμε τις δυνατότητες από τον νόμο , εφαρμογής τέτοιων μέτρων, προκειμένου όλα να λειτουργούν στην εντέλεια» υπογραμμίζει, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωϊνό της προχθεσινής ημέρας (Παρασκευή), με τους δυο Αστυνομικούς της βάρδιας να βρίσκονται εναλλάξ στην Πινδάρου και τον πεζόδρομο, ενώ ταυτόχρονα τηλεφωνικές κλήσεις τους καλούσαν για προβλήματα στην Κάδμου και καταγγελίες για τον έλεγχο καταστημάτων.
Μη ξεχνάμε όμως, πως στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας περιλαμβάνεται και η επίδοση και η επίδοση των πάσης φύσεως εγγράφων του Δήμου, με αποτέλεσμα οι Αστυνομικοί να αδυνατούν να βρίσκονται σε σημεία, στα οποία παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα
Τα παραπάνω δεν ισχύουν μόνο για την Θήβα, αλλά για ολόκληρο τον διευρυμένο Δήμο, όπου τα προβλήματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τις παραλίες και όλα όσα συνεπάγονται από τις υπαίθριες λειτουργίες των πάσης φύσεως καταστημάτων….
Εκείνο που απομένει λοιπόν, είναι οι δυνατότητες που δίνει ο Καλλιρκάτης στους Δήμους για την αύξηση του αριθμού των ατόμων της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να λειτουργήσει σύμφωνα με τους σκοπούς για τους οποίους η υπηρεσία ιδρύθηκε.