Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Πρόσκληση προς μέλη της ΟΕΒΕ Θήβας για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα διαρθρωτικής προσαρμογής για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης


Δράσεις Συμβουλευτικής
Προβλέπεται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην επιχείρηση για θέματα επιχειρηματικής λειτουργίας, προσωπικού, τεχνολογικής αναβάθμισης, προβολής και προώθησης, χρηματοοικονομικά, κλπ.
Κατάρτιση
Οι δράσεις κατάρτισης σχετίζονται με το Σχέδιο Διαρθρωτικής Προσαρμογής και αφορούν στην κατάρτιση των απασχολουμένων της επιχείρησης σε θεματικά πεδία σχετικά με το αντικείμενο της επιχείρησης ή / και με τις ανάγκες των απασχολουμένων για κατάρτιση και απόκτηση δεξιοτήτων που συνάδουν με τους στόχους του Σχεδίου Δράσης. Η ακριβής θεματολογία της κατάρτισης και τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία θα προταθούν προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης της Κατάρτισης προβλέπεται αμοιβή 5,00 € ανά ώρα κατάρτισης για τους εργαζομένους που θα καταρτισθούν, καθώς και αποζημίωση για την επιχείρηση.
Οι Επιχειρήσεις, από την ένταξή της στο Σχέδιο Διαρθρωτικής Προσαρμογής και κατ’ επέκταση στο πρόγραμμα ωφελούνται, χωρίς κανένα κόστος για τις ίδιες, καθώς:
 Καταρτίζουν το προσωπικό τους.
 Τους παρέχονται υπηρεσίες εξειδικευμένων Συμβούλων.
 Εκπονούνται για λογαριασμό τους αναγκαίες Μελέτες, σχέδια αναδιάρθρωσης και διαρθρωτικής προσαρμογής και προτείνονται συγκεκριμένες λύσεις για κρίσιμα θέματα της επιχείρησης
 Επιδοτείται το προσωπικό τους
 Χρηματοδοτούνται και οι ίδιες για τις ώρες κατά τις οποίες οι καταρτιζόμενοι θα κάνουν πρακτική άσκηση (on-the-job-training).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ τηλ: 6978007275 (Υπεύθυνος επικοινωνίας κ. ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ)
------------------------------------------------------------------------------------
Στον αριθμό απασχολούμενων περιλαμβάνονται:
α) οι μισθωτοί
β) τα άτομα που εργάζονται για την επιχείρηση, έχουν σχέση εξάρτησης προς αυτήν και εξομοιούνται με μισθωτούς με βάση το εθνικό δίκαιο
γ) οι ιδιοκτήτες επιχειρηματίες
δ) οι εταίροι που ασκούν τακτική δραστηριότητα εντός της επιχείρησης και προσπορίζονται οικονομικά πλεονεκτήματα από την επιχείρηση.