Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

«Χάθηκε» το αυτοκινητοδρόμιο για τη Βοιωτία!

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.». Η μετοχική σύνθεση του φορέα αποτελείται συνολικά από 411 μετόχους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, εκ των οποίων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων, το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Δήμος Φαρρών, η ΤΕΔΚ Αχαΐας, η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα κ. α.
Βασικός μέτοχος του φορέα της επένδυσης είναι η επιχείρηση «Ανώνυμη Επενδυτική Τεχνική Τουριστική και Διαχειριστική Εταιρία Αυτοκινητοδρομίου Πατρών» με διακριτικό τίτλο «Ελληνικό Αυτοκινητοδρόμιο». Ο φορέας συστάθηκε το 2006 και η διάρκεια του έχει ορισθεί σε 20 έτη.
Ο φορέας της επένδυσης έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες (έγκριση περιβαλλοντικών όρων, αρχιτεκτονικής μελέτης, σκοπιμότητας και καταλληλότητας οικοπέδου).
Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, προβλέπεται να δημιουργηθούν 497 νέες θέσεις εργασίας και σημαντικά οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Μετά την έγκριση από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, απαιτείται κύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης από τη Βουλή.
ΒΟΛΕΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Στο μεταξύ με αφορμή την δημοσίευση της απόφασης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την κατασκευή Πίστας Αγώνων Αυτοκινήτου στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας, ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι προσπάθειες 20 περίπου χρόνων για την κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου Ορχομενού φαίνεται να εγκαταλείπονται, χωρίς καμιά πρωτοβουλία και αντίδραση από την Περιφέρεια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κυβερνητική παράταξη.
Δυστυχώς για μας, κάποιοι έδρασαν πιο γρήγορα, πιο συνεκτικά, πιο έξυπνα και με μεγαλύτερη επιρροή στην κυβέρνηση από αυτή που θέλουν να πιστεύουν ότι έχουν τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Λυπάμαι, όχι μόνο γιατί δεν κατάφεραν, αλλά και γιατί ούτε καν προσπάθησαν, έστω και την ύστατη στιγμή, να πετύχουν την κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου στον Ορχομενό.
Έστω και τώρα, θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να αξιολογήσουμε, όλοι οι φορείς του νομού, τις τελευταίες εξελίξεις.»