Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Δήλωση Λουκά Υπερήφανου σχετικά με την εξέλιξη για το αυτοκινητοδρόμιο

Η κυβέρνηση, όμως, του ΠΑΣΟΚ που όπως και πριν από 18 χρόνια – ύστερα από τις ενέργειες του τότε Υφ. Εθνικής Οικονομίας και Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας κ. Αριστείδη Τσιπλάκου - «πάγωσε» την προοπτική δημιουργίας Αυτοκινητοδρομίου στον Ορχομενό, έτσι και σήμερα απαξίωσε όλες τις ενέργειες της τοπικής κοινωνίας για να ενισχύσει σιωπηρά το επενδυτικό σχέδιο στην Αχαϊα, επιβεβαιώνοντας τους αρχικούς μας φόβους. Παρ` όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις, το ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα στην νέα διακυβέρνησή του δεν ασχολήθηκε καθόλου με την πρόταση της Βοιωτίας ενώ αντίθετα σήμερα «έκλεισε το μάτι» υπέρ της «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.».
Θέλω να θυμίσω πως κατά την διάρκεια της 8χρονης θητείας μου ως Δήμαρχος Ορχομενού το «Αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού» υπήρξε πάντοτε μια από τις βασικότερες διεκδικήσεις μας. Το 2003 με την σημαντική συμβολή του τότε Υπουργού Επικρατείας και Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας κ. Αλέκου Ακριβάκη μας παραχωρήθηκε εκ νέου η έκταση των 1.400 στρεμμάτων από το Υπουργείο Γεωργίας ενώ από την μετέπειτα κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 2004 το έργο εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο με την παράλληλη ανακοίνωση της χρηματοδότησης ύψους 500.000 ευρώ για την υλοποίηση των υποστηρικτικών του έργων. Επίσης, είχαμε επιμείνει και πετύχαμε ακόμη την ανάθεση από το ΥΠΕΧΩΔΕ – σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη - της ολοκλήρωσης της μελέτης των υποστηρικτικών έργων.
Σήμερα, όμως, η προσωπική μου θλίψη όπως και όλων των συνεργατών μου για ένα όνειρο δεκαετιών που θα έδινε αναπτυξιακή πνοή στον τόπο μας και το οποίο φαίνεται να σβήνει οριστικά, είναι πολύ μεγάλη».