Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Εργατικό Κέντρο Θήβας: Κάλεσμα στην απεργία της Τετάρτης


2. Καταδικάζουμε τα εξαγγελθέντα μέτρα της κυβέρνησης που αποτελούν υιοθέτηση των επιθυμιών και των απαιτήσεων των αγορών καθώς οδηγούν σε μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί σε βαθιά κατάψυξη η πραγματική οικονομία και σε περαιτέρω έκρηξη των απολύσεων και της ανεργίας.
3. Η εξαγγελία για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αποτελεί εμπράκτως την κατάργηση του όποιου διαλόγου, την αναίρεση συμφωνιών και κυρίως σε ότι αφορά τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, είναι ένα μέτρο άδικο και αναποτελεσματικό που δεν ενισχύει την βιωσιμότητα και την κοινωνική αποτελεσματικότητα του Ασφαλιστικού συστήματος. Τα όρια ηλικίας για την κυβέρνηση αποτελούσαν κόκκινες γραμμές και προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά. Εξαγγέλλουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα να πληρώσουν συντάξεις! Να πληρώσουν οι εργοδότες τις ωφελούμενες εισφορές προς τα ταμεία. Να ενισχύσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να καταπολεμήσουν την ανασφάλιστη εργασία.
4. Τα αδιέξοδα στην διαδικασία και στις διαπραγματεύσεις για την ΕΓΣΣΕ και οι αρνήσεις των εργοδοτικών οργανώσεων για ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων ενισχύθηκαν από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού (πάγωμα μισθών).
5. Απέναντι στα μέτρα για τους εργαζόμενους και την εργασία δεν υπάρχει ούτε ένα ισοδύναμο για τους έχοντες και κατέχοντες. Η κυβέρνηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση οφείλει να λάβει υπόψη ώστε το σύστημα συλλογής των εσόδων να είναι κοινωνικά δίκαιο και να διευρύνει την φορολογική βάση πέραν των μισθωτών, οι οποίοι μονίμως αποτελούν τα φορολογικά υποζύγια.
Η κυβέρνηση άλλα δεσμεύτηκε προεκλογικά και άλλα κάνει σήμερα.
Με πλαίσιο διεκδικήσεων τα παραπάνω το Δ.Σ. του Εργατικού αποφάσισε τα παρακάτω.
Την ΤΡΙΤΗ στις 23-2-2010 και ώρα απογευματινή 05:30 μμ. συλλαλητήριο στη Κεντρική Πλατεία της Θήβας .
Την ΤΕΤΑΡΤΗ στις 24-2-2010 την συμμετοχή μας στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.
Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Πρακτορείο του ΚΤΕΛ στις 08 π.μ. (24-2-2010) για ΑΘΗΝΑ, η Συγκέντρωση θα γίνει στο Πεδίον Άρεως στις 11 π.μ .

Καλούμε όλα τα Σωματεία που ανήκουν στην δύναμη του Εργατικού Κέντρου και τους Εργαζόμενους της περιοχής μας να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις.
Με την ΕΝΟΤΗΤΑ, τον ΑΓΩΝΑ και την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο Συλλαλητήριο και στην Απεργία θα κερδίσουμε καλύτερες θέσεις στο διαρκή αγώνα, για την προστασία του εισοδήματος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και για κοινωνική δικαιοσύνη, με ανάπτυξη και απασχόληση.
Το κεντρικό μας σύνθημα είναι «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ»