Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Αναφορά στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για αύξηση εγκληματικότητας


1) Στις 23 Νοεμβρίου 2009 έγινε η απόδραση από το αστυνομικό τμήμα Θήβας του Αλβανού κακοποιού που πρόσφατα συνελήφθη μετά το αιματηρό επεισόδιο στον Βύρωνα Αττικής. Ο δράστης, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, είχε βρει όπλο στις κοινόχρηστες τουαλέτες του τμήματος και με αυτό απείλησε τους αστυνομικούς, διαφεύγοντας από την πίσω είσοδο του κτιρίου, της Αστ. Υπ/νσης Θήβας.

2) Την 1η Φεβρουαρίου άγνωστοι εισέβαλλαν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καπαρελλίου Δήμου Πλαταιών, εκμεταλλευόμενοι την αργία του Σαββατοκύριακου και με την μέθοδο του ριφιφί απέσπασαν από το χρηματοκιβώτιο 27.000 ευρώ.

3) Στις 8 Φεβρουαρίου 2010 έλαβε χώρα ένοπλη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Θηβών όπου οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 12.000 ευρώ περίπου, ενώ για εκφοβισμό δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εντός του τραπεζικού καταστήματος την ώρα που ήταν γεμάτο από πολίτες.

4) Την επόμενη ημέρα στης 9 Φεβρουαρίου 2010 άγνωστοι δράστες κατάφεραν να ληστέψουν περίπτερο που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την Εθνική Τράπεζα, την οποία είχαν ληστέψει την προηγούμενη ημέρα, αποσπώντας 1500 ευρώ.

5) Στις 11 Φεβρουαρίου 2010 άγνωστος ή άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο υποκατάστημα της Τράπεζας ALPHA , ο οποίος εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ.

6) Στις 12 Φεβρουαρίου 2010, προπαραμονή της Καθαράς Δευτέρας άγνωστοι εισέβαλλαν με όπλα σε ταβέρνα, γεμάτη με κόσμο, στο χωριό Μουρίκι του Δήμου Θηβαίων και έφυγαν με το ποσό των 1000 ευρώ.

7) Στις 22 Φεβρουαρίου 2010 σημειώθηκε διπλή δολοφονία δύο γυναικών στο Πλατανάκι Θήβας.

8) Επίσης στις 22 Φεβρουαρίου 2010 έγινε ένοπλη ληστεία σε κατάστημα αγροτικών ειδών και προϊόντων. Οι δράστες απέσπασαν 2000 ευρώ, ηλεκτρονικά είδη και το Ι.Χ αυτοκίνητο του παθόντα.

Όπως είναι εμφανές καθημερινά σχεδόν σημειώνονται περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς π.χ κατοχή ή διακίνηση ναρκωτικών, μικροκλοπές ενώ παρατηρούνται και επεισόδια μεταξύ ομάδων αλλοδαπών.
Τέλος, αναφέρω και την ύπαρξη του καταυλισμού των ΡΟΜ στη Θήβα ο οποίος έχει μετατραπεί σε κέντρο πώλησης-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και σε χώρο υπόθαλψης κακοποιών στοιχείων.
Για όλους αυτούς τους λόγους ζητώ την επαρκή επάνδρωση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας η οποία εκτός από τα καθημερινά περιστατικά έχει στις υποχρεώσεις της, μεταγωγές, τροχονομικούς ελέγχους, συνοδείες υψηλών προσώπων-μεταγωγικών οχημάτων στο Εθνικό Δίκτυο (52ο έως και 121ο χλμ της ΝΕΟΑΛ), περιπολίες στην περιοχή ευθύνης της καθώς και στα Σωφρονιστικά καταστήματα Ελαιώνα και την διενέργεια συνεχών περιπολιών.
Η Αναφέρουσα Βουλευτής
Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη