Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Το Καπαρέλλι δίνει το παράδειγμα !


Η Μ.Κ.Ο. «Γραμμή Ζωής», μέσω της υπηρεσίας Τηλεειδοποίησης, στοχεύει στη δωρεάν παροχή φροντίδας, προστασίας και ασφάλειας στους ηλικιωμένους. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Γραμμής Ζωής κ. Γεράσιμος Κουρούκλης «Η υπηρεσία αυτή δίνει τη δυνατότητα στα άτομα άνω των 65 ετών να επικοινωνούν άμεσα με το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κλήσεων της Οργάνωσης, αμφίδρομα και με ανοιχτή ακρόαση, πατώντας απλά ένα φορητό κόκκινο κουμπί, 24ώρες το 24ωρο και όλες τις ημέρες του χρόνου. Κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό από νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, γενικούς ιατρούς και εθελοντές γείτονες, ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε ανάγκη ή επιθυμία του ηλικιωμένου. Ακόμα και σε περίπτωση που ο ηλικιωμένος δεν είναι σε θέση να απαντήσει η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής ειδοποιεί και στέλνει αμέσως την αναγκαία βοήθεια: συγγενικό πρόσωπο, εθελοντή γείτονα, ασθενοφόρο, Άμεση Δράση, Πυροσβεστική ».
Από την πλευρά τους, τόσο ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καπαρελλίου κος Χρήστος Παπασταμάτης, όσο και ο Αντιπρόεδρος κος Χρήστος Δεληδήμος, σημείωσαν ότι η μέριμνα για τους ηλικιωμένους είναι μέρος του πολιτισμού κι ως εκ τούτου οι πολιτιστικοί σύλλογοι οφείλουν να ασχολούνται και με κοινωνικά θέματα, πέραν των καλλιτεχνικών και λοιπών εκδηλώσεων.
-Η Γραμμή Ζωής είναι η μοναδική Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται για πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι. Ιδρύθηκε το 2006 από μια ομάδα ανθρώπων με επιστημονική γνώση και εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής μέριμνας, της σωματικής και ψυχικής υγείας, ευαισθητοποιημένους από τα υπάρχοντα προβλήματα στην οργανωμένη και ουσιαστική στήριξη των ηλικιωμένων.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 1 στους 3 ανθρώπους άνω των 60 ετών υποφέρει από μοναξιά. Στην Ελλάδα, οι ηλικιωμένοι αποτελούν το 23% του πληθυσμού και σε πενήντα χρόνια θα αποτελούν το 45%.
Η Γραμμή Ζωής έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 400 συσκευές Τηλεειδοποίησης, ενώ η λίστα αναμονής των ενδιαφερομένων για δωρεάν προμήθεια υπερβαίνει τους 3.000 μόνους ηλικιωμένους. Το κόστος απόκτησης της συσκευής ανέρχεται σε 360 ευρώ και καλύπτεται ως επί το πλείστον από χορηγίες εταιρειών, ιδρυμάτων, συλλόγων και ιδιωτών.
Περισσότερες πληροφορίες για την "Γραμμή Ζωής" στο www.lifelinehellas.gr