Από την πλευρά της η χημικός-μηχανικός και Μέλος της Συμπαράταξης για το περιβάλλον Δέσποινα Σπανούδη τόνισε: «Η ΠΟΕ ΟΤΑ πήρε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία να αναδείξει και αυτή με τη σειρά της το τεράστιο θέμα που έχει να κάνει με την δημιουργία μονάδα καύσης βιομηχανικών και οικιακών απορριμμάτων. Αυτή η μονάδα και οικονομικά και περιβαλλοντικά θα έχει ένα δυσβάσταχτο κόστος καθώς σε όλη την Ευρώπη αυτή η μέθοδος διαχείρισης των απορριμμάτων έχει αποδειχθεί ότι έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και συνήθως το πανάκριβο κόστος μετακυλύετε στους δημότες. Αυτή η προσπάθεια είναι ενταγμένη στην γενικότερη προσπάθεια που υπάρχει στη χώρα ώστε τα απορρίμματα να περάσουν στα χέρια μεγάλων ιδιωτικών εταιριών και οι οποίες βρίσκουν πολύ πιο εύκολο να κερδίσουν από τέτοιες μονάδες παρά από την ανακύκλωση ή την επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων, που κατά την γνώμη μας είναι και η μοναδική λύση στην διαχείριση τους. Θεωρούμε ότι μέχρι σήμερα, ο τρόπος που μεθοδεύτηκε αυτή η μονάδα καταδεικνύει πολύ μεγάλες ευθύνες από την πλευρά της Νομαρχίας και των Τοπικών Αρχών οι οποίοι ακόμη και σήμερα δεν έχουν ενημερώσει τους πολίτες για αυτό που σχεδιάζεται ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το πρώτο στάδιο για την αδειοδότηση της μονάδας είναι προς υπογραφή».
Την πλήρη αντίθεση του εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος: «Η σημερινή ημερίδα γίνεται ώστε ουσιαστικά να αποτελέσει η Θήβα την αφετηρία των παρεμβάσεων που θα κάνουμε
Ο Βουλευτής της Ν.Δ Μιχάλης Γιαννάκης είπε στα ΜΜΕ: «Χαιρετίζουμε και καλωσορίζουμε την σημερινή ημερίδα σε μια ιδιαίτερη χρονική στιγμή που η κοινωνία αναρωτιέται και αντιδρά με την πρόθεση δημιουργίας καύσης σκουπιδιών στην περιοχή μας. Σαν παράταξη σε καμία περίπτωση δεν απορρίπτουμε τεχνολογίες που είναι δοκιμασμένες και μπορούν να δώσουν λύσεις αλλά για την Βοιωτία, με τα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα μια τέτοια επένδυση, σε εισαγωγικά, θα είναι καταστροφική και για το περιβάλλον και για το μέλλον του τόπου. Γι΄αυτό είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία αυτού του εργοστασίου και μαζί με τους κατοίκους και τους φορείς θα παλέψουμε ώστε να αποτρέψουμε την δημιουργία της μονάδας».
Αντίθετος με την δημιουργία μονάδας καύσης στη Θήβα με απορρίμματα της Αττικής ή άλλων περιοχών δήλωσε και ο Δήμαρχος Θηβαίων και πρόεδρος της ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε Νίκος Σβίγγος ο οποίος ωστόσο εξέφρασε τον προβληματισμό του για την μετά ΧΥΤΑ εποχή.
Τόσο στην ομιλία του όσο και σε δηλώσεις του σημείωσε: «Όσες φορές και αν χρειαστεί να επαναλάβω τις αταλάντευτες θέσεις μου για την καθαριότητα, την ανακύκλωση και την διαχείριση του ΧΥΤΑ, θα το κάνω. Για μια ακόμη φορά διευκρινίζω γι΄ αυτούς που δεν θέλουν να καταλάβουν ότι όσο θα είμαι ο Δήμαρχος της πόλης, θα υπηρετώ με σεβασμό τους Νόμους του Κράτους. Η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των ΟΤΑ και σε αυτούς θα παραμείνει. Η διαχείριση του Χώρου υγειονομικής Ταφής ανήκει στους φορείς διαχείρισης που στην περιοχή μας είναι η ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε που είναι εταιρία βάσει του Νόμου 2190 και η οποία ελέγχεται από τον σχετικό Κώδικα των Δήμων και Κοινοτήτων. Συνεπώς την εντάσσει στις επιχειρήσεις ευρύτερου δημόσιου ελέγχου. Είμαστε 11 Δήμαρχοι που υπηρετούμε στην ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. Αν είναι δυνατόν να μας “βαφτίζουν” ιδιώτες. Υπηρετούμε το κοινό, δημόσιο συμφέρον και έχουμε τα απτά αποτελέσματα. Μόνο ο ΧΥΤΑ της Θήβας λειτουργεί υποδειγματικά σε όλη την Στερεά Ελλάδα. Ας κοιτάξουν λίγο γύρω τους στη Λοκρίδα, την Λιβαδειά, την Λαμία, την Χαλκίδ