Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ


Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, υλοποιώντας και σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου αποφάσισε τις πιο κάτω παρεμβάσεις:
1. Να διευρύνει το συντονισμό δράσης των μεγάλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου (Ο.Λ.Μ.Ε., Δ.Ο.Ε., Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. κ.λ.π.) ώστε να υπάρξει ο προσδιορισμός άμεσα συγκεκριμένου προγράμματος αγωνιστικών παρεμβάσεων.
2. Την πραγματοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 Περιφερειακών Συσκέψεων στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΒΟΛΟ και ΠΑΤΡΑ για την ενημέρωση των Συλλόγων – Μελών της Ομοσπονδίας αναφορικά με τις επιπτώσεις στο εισόδημά μας, τα συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά δικαιώματά μας και τις εργασιακές σχέσεις, ώστε πιο ενημερωμένοι και πιο αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.
3. Να καλέσουμε τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε.) να συναποφασίσουν νέα απεργιακή κινητοποίηση για το 2ο δεκαήμερο του Μαρτίου, ώστε να υπάρχει συνέχεια στις αντιδράσεις μας.
4. Το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 6 και 7 Μαρτίου 2010 να προχωρήσουμε σε κλείσιμο όλων των Χ.Υ.Τ.Α. της χώρας με ιδιαίτερο βάρος στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το κλείσιμο των Χ.Υ.Τ.Α. θα ξεκινήσει την Παρασκευή το βράδυ στις 11.30 και θα ολοκληρωθεί στις 11.30 το βράδυ της Κυριακής.
Για την επιτυχία της παρέμβασης αυτής είναι αναγκαία η προγραμματισμένη παρουσία όλων των συνδικαλιστικών στελεχών της Ομοσπονδίας για την περιφρούρηση των χώρων.
5. Την πραγματοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 4ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.
Στις 12.30 το μεσημέρι την πραγματοποίηση ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ στην Πλατεία Καραϊσκάκη και ΠΟΡΕΙΑ στο Υπουργείο Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – Πανεπιστημίου 37 – Αθήνα).
Την ίδια μέρα, στις 9.30 το πρωί έχει προγραμματισθεί Περιφερειακή Σύσκεψη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων – Μελών της Ομοσπονδίας στους Νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων ώστε με την παρουσία τους να ενισχύσουν τη μαζικότητα της συγκέντρωσης – πορείας.
Συνάδελφοι,
Είναι αυτονόητο ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την αποτροπή της πολιτικής σκληρής λιτότητας και θα αγωνιστούν για:.
1. Πραγματικές αυξήσεις με νέο – ενιαίο – δίκαιο μισθολόγιο.
2. Στήριξη του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της ασφάλισης και της χρηματοδότησης των Ταμείων, ώστε να ξεπεραστούν άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν.
3. Δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα. Να πληρώσει ο καθένας ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα.
4. Πλήρη, μόνιμη και ενιαία σταθερή εργασία. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
5. Βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσωπο, με αναπτυξιακό μοχλό το Δημόσιο Τομέα.
Αγωνιζόμαστε ενωτικά, αποφασιστικά για να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης ΠΑΛΙ οι εργαζόμενοι.
ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος Ιωάννης Τσούνης