Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΠΟΕ ΟΤΑ: 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας


Η κατάσταση για τον Ο.Π.Α.Δ. προμηνύεται ακόμη πιο δραματική, καθώς αντί η κυβέρνηση να πάρει ΑΜΕΣΑ μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων του Ταμείου και να προχωρήσει στη χρηματοδότησή του για να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες των ασφαλισμένων, προωθεί χαριστική, σκανδαλώδη νομοθετική ρύθμιση με την οποία καλείται ο Ο.Π.Α.Δ. να πληρώσει τα «ΚΑΝΟΝΙΑ» των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών που πτώχευσαν και να αναλάβει τις παροχές υγείας ιδιωτών που προβλέπονται από τα συμβόλαιά τους.
Συνάδελφοι,
Για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010, 4ώρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17 – Αθήνα).
Καθώς η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί το Ταμείο μας σε απαξίωση και διάλυση βάζοντας σε κίνδυνο την υγειονομική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ – ΕΝΩΤΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 – 11.00 π.μ. μέχρι τέλος ωραρίου.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΤΙΣ 12.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 17 – ΑΘΗΝΑ)
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ, ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΣ
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος
Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Τσούνης