Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Οπλισμένοι κλέβουν και ρημάζουν τον Δήμο Τανάγρας!!!


Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, οι δράστες διαπρέπουν στις κλοπές των μετασχηματιστών της ΔΕΗ, που εκτός από τις διακοπές στην υδροδότηση που προκαλούνται, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πυρκαγιάς!
Τι κάνουν; Δένουν λάστιχο γύρω από τον μετασχηματιστή, τον τραβούν, αυτός πέφτει και σπάει, οπότε μαζεύουν τον χαλκό και τον πωλούν.
Ευτυχώς, που ο Δήμος έχει εναλλακτική πηγή, διαφορετικά θα αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα με το νερό.
Τις αμέσως προηγούμενες ημέρες αγρότης στην Καλλιθέα παρακολουθούσε το πότισμα των καλλιεργειών από το σπίτι του, μέσω της ένδειξης φωτός από την γεώτρηση, όταν είδε πως αυτό έσβησε ξαφνικά….
Θεωρώντας πως ήσαν οι δράστες εκεί, άρχισε να πυροβολεί για εκφοβισμό στον αέρα, εκείνοι όμως δρούσαν στον κοινοτικό μετασχηματιστή, τον οποίο παράτησαν πεσμένο στο έδαφος και τρομαγμένο τράπηκαν σε φυγή…..
Συνεργεία της ΔΕΗ στο μεταξύ, αλλάζουν διαρκώς τους μετασχηματιστές, προειδοποίησαν όμως, πως την επόμενη φορά το κόστος θα επιβαρύνει τους κατοίκους και τον Δήμο!
Ο Δήμαρχος Τανάγρας Π. Κυριάκου είχε στείλει σχετική επιστολή στην Αστυνομική Δνση Βοιωτίας, με την οποία γνωστοποιούσε όλα τα περιστατικά, που έχουν φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους του Δήμου κι έχουν δημιουργήσει έντονο αίσθημα ανασφάλειας, ζητώντας να ληφθούν τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα για την σύλληψη των δραστών και την εξάλειψη του σοβαρού αυτού προβλήματος που μαστίζει την περιοχή και τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Με έγγραφη απάντηση του ο πρ. Αστυνομικός Δ/ντής του Νομού γνώρισε στον Δήμαρχο Τανάγρας πως έχουν δοθεί εντολές για εποχούμενες περιπολίες και συστηματικούς ελέγχους από την Ο.Π.Κ.Ε, πλην όμως «τα τηρούμενα στην υπηρεσία στοιχεία δεν συμφωνούν με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο του Δήμου και δεν δικαιολογούν αιτιάσεις για ιδιαίτερη έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή».
Έτσι, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, προκειμένου να προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία τους!!!