Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

«Η Ελληνική Διασπορά και πως μπορεί να βοηθήσει στην Οικονομική Ανάκαμψη της Ελλάδας»


«Στην ελληνική ιστορία και σε ώρες δοκιμασίας του Ελληνισμού και του Ελλαδικού χώρου, οι απόδημοι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο, υποστηρίζοντας ενεργά την Ελλάδα. Το παράδειγμα του Ρήγα Φεραίου και του Καποδίστρια, είναι κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Ασφαλώς σήμερα ο ρόλος μας είναι διαφορετικός. Θεωρώ όμως ότι παραμένει αρκετά κρίσιμος και ευελπιστώ να αποδειχθεί χρήσιμος. Οι απόδημοι έλληνες που είμαστε στο χώρο της πολιτικής, έχουμε ιστορικό χρέος απέναντι στον τόπο καταγωγής μας, να προσφέρουμε τη βοήθεια και την υποστήριξή μας στην Ελλάδα. Όσα προηγήθηκαν, με τις εντάσεις και τις αντιπαραθέσεις, ήταν η αιτία για να πληγεί η Ελλάδα στο εξωτερικό, ωστόσο είναι και η αφορμή για να κάνουμε πράγματα που θα την ανεβάσουν ψηλότερα στη διεθνή πολιτική σκηνή και την κοινή γνώμη, γιατί τώρα η προσοχή όλων είναι στραμμένη πάνω στην Ελλάδα. ‘Έχουμε μπροστά μας μια πρόκληση: Να μετατρέψουμε τις αρνητικές εντυπώσεις σε πλεονέκτημα, αναδεικνύοντας την ενότητα και τις δυνάμεις του ελληνισμού», δηλώνει ο κ. Χατζημαρκάκης.
Πα.Δ.Ε.Ε
Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1996 όταν μια ομάδα ελληνικής καταγωγής Bουλευτών, εκλεγμένοι, σε μη-ελληνόφωνες χώρες, συναντήθηκαν στην Αθήνα για να δημιουργήσουν αυτόν τον μοναδικό οργανισμό.
Σήμερα o αριθμός των μελών της Πα.Δ.Ε.Ε ανέρχεται περίπου στα 224 μέλη, που φέρουν τον τίτλο του Προέδρου, πρώην Πρωθυπουργού, Υπουργού, Βουλευτή, Γερουσιαστή, Μέλους Κογκρέσου, Πολιτειακού Βουλευτή, και Πολιτειακού Γερουσιαστή και εκλέγονται σε 25 χώρες και 70 διαφορετικά νομοθετικά σώματα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σκοπός της Πα.Δ.Ε.Ε είναι η οικοδόμηση σχέσεων και επικοινωνίας μεταξύ των μελών της στα νομοθετικά σώματα, η ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των αντίστοιχων χωρών και Κοινοβουλίων, η προώθηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως ο επαναπατρισμός των γλυπτών του Παρθενώνα καθώς και η υποστήριξη των Ελλήνων της Διασποράς.
*Ο κ. Χατζημαρκάκης είναι Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
www.chatzimarkakis.gr