Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Νέος Πρόεδρος ο Αναστάσιος Φρούσιος


Ο κ. Φρούσιος αρνήθηκε να σχολιάσει την «ανενεργή» παρουσία του κέντρου για μεγάλο χρονικό διάστημα, για την οποία με αυτόν τον τρόπο μιλούν οι συμπολίτες του, υποσχέθηκε όμως, πως θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να βρεθούν οι σύμμαχοι που απαιτούνται, ώστε το κέντρο να λειτουργήσει.
Τους συμμάχους τοποθετεί τόσο στην κεντρική και περιφερειακή εξουσία, όσο και στους φορείς του Νομού (Σύλλογοι Γονέων – Αυτοδιοίκηση) , αλλά και σε όλους όσους θελήσουν να συστρατευθούν με την όλη προσπάθεια, προκειμένου η δομή να προσφέρει το έργο που περιμένει η κοινωνία, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει τους πάντες πως «θα διαθέσει όλες τους τις δυνάμεις μαζί με το Δ.Σ, ώστε με την λήξη της θητείας τους να έχουν θετικό απολογισμό, και να κριθούν εκ του αποτελέσματος».
Στο πλευρό του νέου Προέδρου η Αντινομάρχης και από την αρχή υποστηρικτής του Γ. Σταμούλη για το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Β. Λάσπη, πρώτη Πρόεδρος του Ιδρύματος άλλωστε, η οποία λίγο - πολύ κάνει λόγο για «αδιαφορία των Διοικητικών Συμβουλίων που είχαν αναλάβει τα άτομα με αναπηρία».
«Θεωρώ ότι το κάθε Δ.Σ πρέπει να αποτελεί το αμορτισέρ της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιους υπουργείου και θα πρέπει να παρέχει υπηρεσίες, να χαράζει δρόμους και να παρεμβαίνει εκεί που πρέπει. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των αναπήρων να έχουν μια υπηρεσία που θα τους παρέχει όλα τα εχέγγυα και τα βοηθήματα για το πρόβλημά τους» τονίζει, αναφερόμενη στο όραμα του Γ. Σταμούλη, για τον οποίο θεωρεί υποχρέωση «να αποτίσουμε φόρο τιμής στην μνήμη του, καθώς η δική του επιμονή απέτρεψε την δημιουργία του κέντρου σε άλλον Νομό».
Η κ. Λάσπη εύχεται η επιλογή των προσώπων που θα απαρτίζουν το νέο Δ.Σ να γίνει όχι με κομματικά κριτήρια, αλλά κυρίως με αξιοκρατικά που να σχετίζονται και με τον χώρο, καθώς το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ πρέπει να ξαναγίνει το σημείο αναφοράς, όπως ήταν αρχικά, με υπηρεσίες ισότιμες των Νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς, για τις οποίες απαιτείται συνεργασία όλων των μονάδων.
Ευχήθηκε καλή δύναμη στον Α. Φρούσιο και τάχθηκε στο πλευρό του και του νέου Δ.Σ, κυρίως όμως παρούσα στους αγώνες της αναπηρίας!
Φαίνεται όμως, πως η επαναδραστηριοποίηση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ αποτελεί προτεραιότητα στον νομό , καθώς προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και προς στην επιλογή του νέου Προέδρου κινήθηκε από την πρώτη στιγμή και η Βουλευτής του Νομού Β. Τσόνογλου, η οποία είναι και μέλος της υποεπιτροπής για τα ΑμεΑ.
«Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, που εγκαινιάστηκε και λειτούργησε επί ΠΑΣΟΚ αποσυντονίστηκε πλήρως από την απελθούσα κυβέρνηση» τονίζει η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «παντελή έλλειψη στελεχιακού δυναμικού».
«Θα πρέπει να ξαναστηθεί στα πόδια του, προσφέροντας αξιόλογο έργο, στα άτομα με αναπηρία που διεκδικούν την ισότητα σε όλες τις εκφάνσεις της, αλλά και η πολιτεία θα πρέπει να δείξει την απαραίτητη εγγύηση ότι αυτή η δομή θα λειτουργεί άξια και συνεπής προς τους σκοπούς της» επισημαίνει η κ. Τσόνογλου, απαντώντας συγχρόνως και σε σχετικό μας ερώτημα περί «κομματικού ή προσωπικού ενδιαφέροντος» .
«Η στήριξη των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες αποτελεί προτεραιότητα για όλο τον πολιτισμένο κόσμο και η επιλογή του κ. Φρούσιου, που έχει δώσει δείγματα της κοινωνικής εμπλοκής του με τα κοινά και για τον άνθρωπο με πολλές και ποικίλες εκφάνσεις, είναι η καταλληλότερη για να πρωτοστατήσει προκειμένου να πάει αυτή η δομή ακόμη καλύτερα» δηλώνοντας την πρόθεσή της να βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις για τα άτομα με αναπηρία!