Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Επαγγελματίες Θήβας προς υπουργό Οικονομικών: "Λάθος δρόμο πήρατε"

Δεν γνωρίζουμε κύριε υπουργέ ποιοι είναι εκείνοι που σας εισηγούνται να λαμβάνετε άδικα, άστοχα, αψυχολόγητα και αντισυνταγματικά μέτρα εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως για παράδειγμα η μείωση του αφορολόγητου ποσού από τις 12.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 6.000 ευρώ.
Ποιον φορολογείτε κύριε υπουργέ;
Αυτόν που παίρνει 500 ευρώ το μήνα;
Μπορεί κανείς να επιζήσει με αυτό το ποσό;
Η εγκληματική έστω σαν σκέψη μετάταξη του φ.π.α από 13% σε 23% σε είδη α’ ανάγκης θα είναι η ταφόπλακα όλης της αγοράς.
Η σίτιση και η αναψυχή του λαού δεν είναι πολυτέλεια αλλά καθημερινό είδος ανάγκης.
Τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν νοούνται ως αδίκημα που τιμωρείται αλλά ως ομαλή λειτουργία της αγοράς, από τα οποία το κράτος έχει έσοδα που βοηθούν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της χώρας μας.
Σταματήστε λοιπόν κύριοι την επικίνδυνη κατηφορική πορεία για την οικονομία και την κοινωνία που παράγει λουκέτα-ανεργία-φτωχοποίηση-ελλείμματα και ακόμη μεγαλύτερα χρέη.
Γινόμαστε έρμαιο των δανειστών μας που συνεχώς επιβάλουν περισσότερους και επαχθέστερους φόρους.
Η απάντηση στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, “ύφεση”, είναι η επανεκκίνηση της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας των μικρών επιχειρήσεων (της πραγματικής οικονομίας) που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της απασχόλησης σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Τα νέα μέτρα υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων-καταναλωτών βρίσκονται ακριβώς σε αντίθετη από αυτή πορεία και θα επιφέρουν μεγαλύτερο περιορισμό εισοδήματος.

Για την Ομοσπονδία
Ο πρόεδρος Χρήστος Χαρατσής
Ο γεν. γραμματέας Άγγελος Κατσιφής