Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ενωμένη αντίδραση στην Θήβα για τις επιχειρούμενες «υποβαθμίσεις»!!!


«Είναι υποχρέωση μας να συμπαρασταθούμε στο πλευρό του Δήμου και των πολιτών, είμαστε αντίθετοι στην συρρίκνωση και την υποβάθμιση τόσο του Νοσοκομείου όσο και των υπηρεσιών που εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο Αντιπεριφερειαρχης Γ. Μουλκιώτης, προτείνοντας στην πολιτεία «να ερευνήσει τις σπατάλες που έχουν γίνει, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στα νοσοκομεία και με ολοκληρωμένη παρέμβαση να φροντίσει το γενικότερο σύστημα για κοινωνική υγεία».
Στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας έχει μπει και το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Βοιωτίας, καθώς προβλέπεται συρρίκνωση και των προνοιακών δομών σε επίπεδο περιφέρειας.
«Σε μια περίοδο, όπου οι κατώτερες και μεσαίε ς κοινωνικές τάξεις πλήττονται σε περιόδους κρίσης, είναι αναγκαία η διατήρηση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Βοιωτίας διότι εξυπηρετεί ευρύτερες ανάγκες της περιοχής και καταλαβαίνετε πως όσοι έχουν τους πόρους τα περιθάλπουν τα άτομα με αναπηρία στα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι ελάχιστοι. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε μαζί με το νοσοκομείο και το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ» δηλώνει ο Πρόεδρος του Α. Φρούσιος, αναφερόμενος στην σχετική απόφαση, που έλαβε μόλις χθες το Δ.Σ. του Κέντρου σε έκτακτη συνεδρίασή του.
«Η αγωνία του κόσμου για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τα νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς διαπιστώνεται από την σημερινή συγκέντρωση» επισημαίνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Ψυχογιός, υπογραμμίζοντας ότι «Η λογική της λιτότητας συρρικνώνει και συμπιέζει την αποκέντρωση και παράλληλα ταλαιπωρεί τους πολίτες Ευελπιστούμε ότι η σημερινή συγκέντρωση θα δημιουργήσει ένα καλό προηγούμενο , προκειμένου να ακουστούν οι Βοιωτοί για να ελαφρυνθούν τα προβλήματά τους».
«Όταν ο κόσμος ενδιαφέρεται και διαμαρτύρεται, είναι σίγουρο ότι πάντα καλό θα προκύψει» τονίζει ο Δ/ντής των Παθολογικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Θήβας Α. Παπαευσταθίου, αναμένοντας την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου κι ελπίζοντας να μην συμβεί αυτό για το οποίο όλοι ανησυχούν, «γεγονός που θα δώσει και το τελειωτικό χτύπημα στο Παθολογικό Τομέα».
«Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, περιμένουμε έναν χειρουργό κι ελπίζουμε το νοσοκομείο να παραμείνει στην θέση του» υπογραμμίζει συγκρατημένα και ο Δ/ντής του Χειρουργικού Τομέα κ. Λεμπρέν, αναμένοντας επίσης ανήσυχος την σχετική ανακοίνωση….
«Σήμερα είναι το ξεκίνημα της προσπάθειας που όσο περνάνε οι ημέρες γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο, γιατί ο κόσμος έχει πλέον καταλάβει πως αν δεν πάρει την κατάσταση στα χέρια του δεν έχει καμιά τύχη για όλα τα θέματα» επισημαίνει ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σ. Χαλβατζής, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος, είναι ιδιαίτερα επικριτικός: «Εμείς στέλνουμε τα μηνύματα, αν τα λαβαίνουν έχει καλώς. Αν όχι κακό του κεφαλιού τους Εμείς θα προχωρήσουμε σε ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, κάνοντας αυτό που οφείλουμε, όμως αυτοί που μας κυβερνούν είναι αδιάλλακτοι και εντελώς επικίνδυνοι! Περικοπές μπορούν να γίνουν αλλού, αλλά όχι από την υγεία».
«Το μήνυμα δόθηκε σήμερα από την Θήβα.! Η υγεία είναι το α και τω για την περιοχή μας κι εμείς ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, που εκφράζουμε τους πολίτες που μας ψήφισαν, θα πρέπει δυναμικά να διεκδικήσουμε» υπογραμμίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Βενιζέλος, ενώ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δ. Δημητρίου μιλά για αντίστροφη μέτρηση «που ήδη άρχισε με τους πολίτες της περιοχής να διεκδικούν με αγώνες και πείσμα , όσα μέχρι σήμερα έχουν κερδίσει».
Λίγο αργότερα έφτασε και ο βουλευτής Βοιωτίας Μ. Γιαννάκης, χαρακτηρίζοντας «δικαιολογημένη» την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής ως προς την υποβάθμιση «που τείνει να πάρει δραματικές διαστάσεις»
«Φοβάμαι πως οι αποφάσεις έχουν ήδη βγεί, αλλά η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας ίσως τις αλλάξει έστω και την τελευταία στιγμή» υπογραμμίζει, δηλώνοντας για άλλη μια φορά την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε επιχειρούμενη υποβάθμιση της περιοχής.
«Η σημερινή προειδοποίηση θα τους υποχρεώσει να αντιληφθούν πως πρέπει να μας λάβουν σοβαρά υπόψη, καθώς όλοι ενωμένοι διεκδικούμε όχι μόνο την αναβάθμιση του νοσοκομείου, αλλά και την δωρεάν, σύμφωνα με το Σύνταγμα, υγεία» δηλώνει αποφασισμένος ο Δήμαρχος Θηβαίων, καλώντας αγωνιστικά τους πολίτες να δώσουν συνεχές παρόν στις κινητοποιήσεις του Δήμου. Οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν τον κόμβο του Νοσοκομείου για μια ώρα περίπου, ανανεώνοντας το ραντεβού για το αυριανό Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο, ώρα 11.00 το πρωϊ στην κεντρική πλατεία Θήβας και τον αποκλεισμό της Δ.Ο.Υ