Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση Κ.Ο ΚΚΕ Λιβαδειάς για τα νοσοκομεία

Αντί να αντιμετωπίσουν προβλήματα στη νοσοκομειακή περίθαλψη, που χρόνια υπάρχουν, τις ατελείωτες ουρές και τις λίστες αναμονής, το χαράτσι με τα εισιτήρια, τις εξετάσεις που κόβονται, το πήγαινε-έλα στην Αθήνα, τα πανάκριβα φάρμακα και τα φάρμακα που δεν χορηγούνται, το μέσον και το φακελάκι που κυριαρχούν και τόσα άλλα…
Βρήκαν τη λύση με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, που έφτασαν εδώ με δική τους ευθύνη και καθοδήγηση, που πάντα υπόσχονταν το καλύτερο για να εξαπατήσουν το λαό. Με την πολιτική τους που εξέθρεψε, συντήρησε, ανάπτυξε και αναπτύσσει τα μονοπώλια στο χώρο της υγείας.
Ανακοινώθηκε πως από το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς θα μεταφερθούν τρία τμήματα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, με προορισμό αυτό να λειτουργεί σαν μεγάλο κέντρο υγείας, που θα έχει δυνατότητα να αντιμετωπίσει κάποια ελαφρά περιστατικά και θα διακομίζουν τα υπόλοιπα.
Και αυτές οι ανεπαρκείς υπηρεσίες, που σήμερα προσφέρονται θα υποβαθμιστούν ή θα λείψουν, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα για να καλύψουν τις ανάγκες του άρρωστου παιδιού, του ανήμπορου ηλικιωμένου, του εμφραγματία, του τραυματία ή της εγκύου.
Ακόμα και το νοσοκομείο Χαλκίδας , που θεωρείται σαν βασικό, είναι αμφίβολο αν και κατά πόσο είναι σε θέση να σηκώσει το βάρος των περιστατικών, που θα δέχεται. Θα υποχρεωθεί να υποβαθμίσει και αυτό τις ήδη προβληματικές του υπηρεσίες.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Πληρώνουμε την κρίση της πλουτοκρατίας με την φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία που μαστίζουν τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες……Επιχειρούν, στην ίδια λογική, να πάρουν και μέτρα που χειροτερεύουν και τη νοσοκομειακή μας περίθαλψη. Θέλουν να θυσιάσουμε και την υγεία μας. Την ίδια την ζωή των παιδιών μας.
Ο λαός πρέπει σε κάθε περίπτωση, να έχει στην διάθεσή του αποκλειστικά, δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου σύγχρονες υπηρεσίες πρόληψης, υγειονομικής φροντίδας και περίθαλψης.
Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και νοσοκομειακή περίθαλψη σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του λαού.
Χωρίς την παρουσία των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου. Χωρίς συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που δίνουν τον δικό τους τόνο στην εμπορευματοποίηση της υγείας, όσο και αν δεν θέλει να το παραδεχτεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ σας καλεί να αρνηθείτε αυτά τα μέτρα. Αυτή την εξέλιξη. Να αντισταθείτε αποφασιστικά στην βαρβαρότητα των μέτρων που εκφράζουν και την ένταση της ταξικής πάλης που γίνεται.
Κανένας δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος, παρατηρητής των εξελίξεων.
Εργάτες, άνεργοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι πρέπει να συντονίσουμε τα βήματά μας. Να δώσουμε την δική μας απάντηση σε εκείνους που μετράνε τόσο φθηνά την ζωή του λαού και των παιδιών του.
Να ανοίξουμε τον δρόμο για εξελίξεις που θα οδηγούν σε ένα καλύτερο αύριο, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Με τον λαό αφέντη στον τόπο του.
ΙΟΥΝΗΣ 2011
Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ