Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Συνάντηση πολλαπλών μηνυμάτων στην ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης!

«Ο ρυπαίνων πληρώνει» τόνισε ο κ. Σκιαδάς, διαβεβαιώνοντας τους παρευρισκόμενους για την αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας για το περιβάλλον, ιδιαίτερα εκείνων που αφορούν τις εγκαταστάσεις στο λιμάνι, όπου όλα φαίνεται να λειτουργούν με «ακρίβεια», αν κρίνει κανείς από την καθαρότητα του κόλπου, κυρίως όμως από την εγκατάσταση ενός τεράστιου αντιρρυπαντικού κοντέϊνερ δίπλα ακριβώς στην θάλασσα, το οποίο θα λειτουργήσει άμεσα σε περίπτωση «ατυχήματος».
«Είναι η μοναδική στην Βοιωτία χωροθετημένη περιοχή, προσφέρει σημαντικό έργο , εμείς ως περιφερειακή αυτοδιοίκηση ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα σε κάθε βαθμό , παράλληλα όμως επιζητούμε και πρέπει να τηρείται η χωροταξική και περιβαλλοντική νομιμότητα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης, ο οποίος λίγο νωρίτερα στον χαιρετισμό του είχε διαμηνύσει: «Για να είμαστε φίλοι, απαιτούμε την τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα», ζητώντας «γοργότερο τρόπο αποκατάστασης του περιβάλλοντος» (δενδροφύτευση κ.α).
«Βιώσιμη ανάπτυξη ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης, να μιλήσουμε όμως για βιώσιμη συμβίωση της τοπικής κοινωνίας και των επιχειρήσεων που είναι εδώ, αλλά και των επόμενων που θα έρθουν» επεσήμανε ο Λ. Καράντζαλης, Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδος, υπογραμμίζοντας: «Πέραν του ότι είναι η μόνη θεσμοθετημένη περιοχή στον νομό, θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι και η μόνη που πραγματικά σέβεται σε όλες τις διαστάσεις το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, το ανθρώπινο δυναμικό και τις τοπικές κοινωνίες. Η εκδήλωση ήταν πολύ σημαντική, γιατί δείχνει την βούληση των επικεφαλής να συμβιώσουν αρμονικά με τις τοπικές κοινωνίες».
«Σημαντική και με πολλαπλούς στόχους», χαρακτήρισε την εκδήλωση και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σ. Νικολάου στον χαιρετισμό του, αναφερόμενος στην άμεση ενημέρωση των πολιτών για τη λειτουργία, τους σκοπούς, τις δραστηριότητες αλλά και τις υποχρεώσεις μίας μεγάλης παραγωγικής εγκατάστασης, όπως είναι η ΒΙ.ΠΕ. ΘΙΣΒΗΣ, στην ανάπτυξη δεσμών με την τοπική κοινωνία, έτσι ώστε τα οποιαδήποτε προβλήματα που ενδεχομένως έχουν εμφανισθεί ή στο μέλλον εμφανισθούν, να είναι δυνατό να επιλύονται μέσα από τον ειλικρινή και διάφανο διάλογο, στην εξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων τόσο από μέρους των δημοτικών ή τοπικών συμβούλων, όσο και από κάθε πολίτη του Δήμου μας, για την παρουσία, τη λειτουργία αλλά και της προοπτικές της ΒΙ.ΠΕ. και στην άμεση πλέον κατάθεση των οποιονδήποτε παραπόνων, καταγγελιών ή προτάσεων προς τους άμεσα ιθύνοντες της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β, χωρίς τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων.
«Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι μία εγκατάσταση τέτοιας δυναμικότητος, δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα μίας περιοχής όπως η δική μας, αλλά παράλληλα δημιουργεί και προϋποθέσεις ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή» είπε, αναφερόμενος σε περιβαλλοντικές ισορροπίες και περιβαλλοντικές συνθήκες για την ασφαλή και ανενόχλητη διαβίωση της τοπικής κοινωνίας.
Ο κ. Νικολάου επεσήμανε την ανάγκη συνάντησης στο άμεσο μέλλον, μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρείας «ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β Α.Ε.» και αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου μέσα από το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων να εντοπιστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν, προκειμένου να προγραμματιστούν τρόποι και ενέργειες που συμβάλλουν στην απαλλαγή της τοπικής κοινωνίας από περιβαλλοντικές και άλλες δυσμενείς γι’ αυτήν επιπτώσεις αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.
Την συμμετοχή των κατοίκων στην εκδήλωση, αλλά και των φορέων, επεσήμανε σε δηλώσεις της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης Σ. Κακαουνάκη, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την συμμετοχή στο Δ.Σ και τριών εκπροσώπων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
«Αυτό μας βοηθά να ανταλλάσσουμε από κοντά τις απόψεις μας και από το ερωτηματολόγιο που δόθηκε σε όλους, συλλέγουμε το τι θέλει η κοινωνία, προκειμένου να αποδίδουμε καλύτερα» τόνισε, απαντώντας και στο ερώτημα «αν όλα όσα ειπώθηκαν και ακουστήκαν στην εκδήλωση μπορούν να ικανοποιηθούν».
«Τα όσα είπαμε, μπορούμε να τα κάνουμε, γιατί δεν είμαστε θεωρητικοί αλλά άνθρωποι της πράξης» είπε η κ . Κακαουνάκη κι έτσι φαίνεται να είναι, αφού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τοπικοί παράγοντες ζήτησαν την επανάληψη γεγονότων που έχουν να κάνουν είτε με επιχορηγήσεις συλλόγων , αθλητικών σωματείων και σχολείων, αλλά και με την ενίσχυση έργων.
Το ερωτηματολόγιο για το Πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της ΔΙΑ.Βι.ΠΕ Θίσβης, αναμένει 36 απαντήσεις , προκειμένου να γίνουν σαφείς οι ανάγκες και οι προτεραιότητες της τοπικής κοινωνίας, ώστε να καταβληθεί κοινή προσπάθεια για την υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών, που θα καλύψουν ουσιαστικές ανάγκες του τόπου.