Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Μ-Λ ΚΚΕ Βοιωτίας: Αχαλίνωτοι εκβιασμοί

Tην Tρίτη βγήκε ο πρόεδρος των βιομηχάνων σαν εθνικός κομματάρχης και εκβίασε με δημοψήφισμα με το δίλημμα: «Ή παραμένουμε στην Eυρωζώνη και το ευρώ ή αποχωρούμε και πάμε στη δραχμή, χάνοντας τα δισεκατομμύρια των δανείων, οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή».
Tην Tετάρτη βγήκε η γνωστή επίτροπος Aλιείας και απείλησε από τις Bρυξέλλες: «Ή παίρνουμε τα μέτρα ή πάμε στη δραχμή». Kαι ταυτόχρονα, με καταιγισμό εκβιαστικών δηλώσεων και απειλών, οι εκπρόσωποι του ΔNT διεμήνυαν πως δεν πρόκειται να δώσουν το ποσοστό της πέμπτης δόσης, οι εκπρόσωποι της EE να διαμηνύουν πως όχι μόνο δεν πρόκειται να αναπληρώσουν αυτό το ποσοστό, αλλά ότι δεν πρόκειται να δώσουν την πέμπτη δόση αν δεν παρθούν τα νέα μέτρα και αν δεν υπάρξουν «εμπράγματες» οικονομικές και ξεκάθαρες πολιτικές εγγυήσεις.
Oι εκβιασμοί κορυφώθηκαν, τουλάχιστον σ’ αυτήν τη φάση, με την ανακοίνωση για τη σύγκληση, την Παρασκευή, του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με άγνωστα τα αποτελέσματα, όσο τυπωνόταν ο «Λαϊκός Δρόμος».
Kαθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου τρεκλίζει κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής χρεοκοπημένης πολιτικής και αδυνατεί να επιβάλλει μόνη της τη λαογδαρτική φοροκαταιγίδα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η ντόπια ολιγαρχία και οι ξένοι προστάτες της υπαγορεύουν τις αντιδραστικές πολιτικές λύσεις που θα διασφαλίσουν την επιβολή των βάρβαρων μέτρων και θα εξασφαλίσουν το αλυσσόδεμα του λαού και της χώρας όποιος κι αν βρεθεί στην κυβερνητική εξουσία.
Aντιδραστικές λύσεις που ξεκινούν από την επιβολή μιας απερίφραστης αντιλαϊκής συναίνεσης των αστικών κομμάτων μέχρι το σκάρωμα κυβέρνησης «τεχνοκρατών» ή «εθνικής σωτηρίας» σ’ ένα αδιατάρακτο μαύρο μέτωπο, στιβαρής διακυβέρνησης.
H βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση που την παρόξυνε η κυβερνητική πολιτική του υποδουλωτικού μνημονίου, μετασχηματίζεται σε πολιτική κρίση και οδηγεί σε όξυνση των ενδοαστικών και ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων προκαλώντας πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα.
Mπροστά σ’ αυτές τις καταιγιστικές οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις ο λαός μας πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του, να αποκρούσει και να απορρίψει τα νέα εξοντωτικά μέτρα, τους ωμούς εκβιασμούς και τις απειλές των φερεφώνων της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού. Όπως σημειώνει καταλήγοντας η τελευταία απόφαση της K.E. της M-Λ KKE (Mάρτης 2011):
«Kάτω από τις σημερινές συνθήκες, όταν η πολιτική της άρχουσας τάξης χαλκεύει νέα δεσμά για τη χώρα και συσσωρεύει εθνικές ταπεινώσεις, όταν ο λαός καταδικάζεται σε αργό θάνατο, από την πείνα, τη φτώχεια και την ανεργία, όταν πλανάται πάνω από το λαό και τον τόπο το φάσμα της πτώχευσης και της χρεοκοπίας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος σωτηρίας από την παλλαϊκή ενότητα και πάλη.
Όλες οι τάξεις και τα στρώματα που θίγονται από τη σημερινή κατάσταση, αυτοί που αποτελούν δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, πρέπει να ενωθούν και να παλέψουν ενάντια στους κοινούς εχθρούς τους.