Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Καμία απουσία στην συγκέντρωση του Εμπορικού Συλλόγου


«Αδυνατούμε να καταλάβουμε τον τρόπο αντιμετώπισης του Ν. Βοιωτίας, όμορου προς την Αττική, όπου έχουν διαδραματιστεί σοβαρά γεγονότα με συλλήψεις κακοποιών» τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης της Βοιωτικής ΕΛ.ΑΣ, αναφερόμενος στην έλλειψη Αστυνομικής δύναμης, οποία καθημερινά μειώνεται με μεταθέσεις – μετατάξεις και διαρκή απασχόληση στις μεταγωγές των κρατουμένων του Ελεώνα και αλλού.
Ο κ. Τουλίτσης αναφέρθηκε και στις διαβεβαιώσεις του Μ. Χρυσοχοϊδη για ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στην Λαμία, αλλά και στην ενίσχυση της δύναμης κατά τον Οκτώβρη, ενώ παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πιθανή δημιουργία στρατοπέδου υποδοχής στο 2ο ΑΚΕΠ της Ριτσώνας, όπου θα απασχοληθούν άτομα από την περιοχή, αποδυναμώνοντας εκ νέου την δύναμη των ένστολων.
«Η μεγαλύτερη έξαρση εγκληματικότητας και ναρκωτικών σημειώνεται στην επαρχία Θήβας εξαιτίας της εισροής λαθρομεταναστών και όχι μόνο από την περιοχή της Αττικής και της έλλειψης δύναμης στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας» σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, εξηγώντας πως τα περισσότερα κρούσματα εμποδίζονται μόνο και μόνο στο φιλότιμο των Αστυνομικών, οι οποίοι εργάζονται χωρίς άδεις και ρεπό και κυρίως με αντιβαίνοντας ακόμα και τους κανονισμούς της υπηρεσίας, η οποία απαγορεύει ρητά την απασχόληση στους δρόμους ενός ή δυο Αστυνομικών για τους γνωστούς σε όλους κινδύνους.
Τα γεγονότα, ακόμη χειρότερα, εξέθεσε ο Δήμαρχος Θηβαίων Ν. Σβίγγος, ο οποίος μάλιστα, αναφέρθηκε και στην, προ δυο ημερών, συνάντηση που είχε με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Θήβας Π. Αδάμο και με τον Διοικητή της Ασφάλειας Θήβας, στους οποίους εξέθεσε τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες καταφθάνοντας έξαλλοι στον Δήμο! Η είδηση ωστόσο, για την ύπαρξη 37.000 περίπου αλλοδαπών στον διευρυμένο Δήμο ανέβασε τους τόνους των παρευρισκομένων, οι οποίοι, επιτέλους, μίλησαν για άμεσο επανασχεδιασμό των μεταθέσεων – μετατάξεων – φύλαξης προσωπικού και φυσικά του ισχύοντος Αστυνομικού οργανογράμματος , που καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες της περιοχής, αφού η ύπαρξή του χρονολογείται επί εποχής…. «Κολοτρώνη».
Φορείς - Σύλλογοι και Σωματεία αποφάσισαν ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος, αλλά και εγγράφου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, υπογεγραμμένο από όλους, με τα οποία απαιτείται ενίσχυση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας, καθώς και ο επανασχεδιασμός όλων όσων απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πολύ δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει εγκλωβιστεί η περιοχή.