Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Έληξε η θητεία του Βασίλη Γεωργίου στο ΓΝΝ Θήβας


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 21 μηνών προσπαθήσαμε να είμαστε κοντά στον «άρρωστο» και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες που παρέχονται σ’ αυτόν.
Πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό κατορθώσαμε μέσα από τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ασθενείς από τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να γίνεται το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών σημείο αναφοράς και να το εμπιστεύονται οι πολίτες. Ασφαλώς και στον τομέα αυτό πολλά ακόμα μπορούν και πρέπει να γίνουν.
Με τη συχνή επαφή με την 5η Υ.Πε και, κυρίως, το Υπουργείο Υγείας, προσπαθήσαμε να στρέψουμε τα βλέμματα της Κεντρικής Εξουσίας και στο Νοσοκομείο μας, για τη λύση χρονιζόντων προβλημάτων, που αφορούν σε προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού (ιατροί, νοσηλευτές κ.λ.π.) είτε προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και έχουμε κατορθώσει να ανοίξει και πάλι η προμήθεια του εξοπλισμού στο Γ.Ν. Θηβών, που είχε σταματήσει. (Στο θέμα αυτό, ο Νέος Διοικητής και η Νέα Διοίκηση θα έχουν να δώσουν σημαντική μάχη).
Επιγραμματικά να σημειώσουμε για τη θητεία μου ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείο Θηβών και τα κάτωθι:
1. Κατορθώσαμε να φέρουμε εργασιακή ειρήνη στο χώρο του Γ. Ν Θηβών μεταξύ της Διοίκησης, των ιατρών και όλων των εργαζομένων και να αναδείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Διοίκησης, γιατί πιστεύω ακράδαντα, ότι το οποιοδήποτε σύστημα αποδίδει καλύτερα όταν υπάρχουν συνθήκες εμπιστοσύνης και καλής συνεργασίας.
2. Είχαμε θετικό ισοζύγιο στις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Εντός μηνός αναμένεται η ανάληψη υπηρεσίας από 8 νοσηλεύτριες ΤΕ ενώ είναι σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για άλλες 6 προσλήψεις. Επίσης, με τη πρόσληψη μηχανικού το Νοσοκομείο με τη προσθήκη 2-4 ατόμων στην Τεχνική Υπηρεσία θα μπορέσει να είναι αυτάρκες για τη συντήρηση του Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και, έτσι, θα εκλείψει η ανάγκη για τη σύναψη σύμβασης με Ιδιωτική Εταιρεία.
3. Λειτούργησε και στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών η γραμμή υγείας 1535 για το κλείσιμο των επισκέψεων των πολιτών στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, ενώ με την ολοκλήρωση της Μηχανοργάνωσης, το Γ.Ν. Θηβών γίνεται πιο σύγχρονο και πιο αξιόπιστο.
4. Ξεκίνησε αυτές τις μέρες η κατασκευή του κόμβου για τη πρόσβαση στο Νοσοκομείο, έτσι ώστε να γίνεται ασφαλέστερη η προσέλευση των εργαζομένων και των πολιτών στο Νοσοκομείο.
5. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου Πύλης και αναμένεται να λειτουργήσει.
6. Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη κατασκευή Κέντρου Υγείας Ερυθρών, εξασφαλίστηκε πίστωση 4.500.000,00 € και αναμένεται η δημοπράτηση του.
7. Ασφαλώς η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η υπογραφή της απόφασης για την ίδρυση της Μονάδας ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ του Γ.Ν. Θηβών, που θα δώσει άλλη προοπτική στις δυνατότητες παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών στους πολίτες της περιοχής μας. Ήδη έχουν προκηρυχθεί 2 θέσεις Ιατρών για την ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, έχουν υποβληθεί αιτήσεις και αναμένονται οι κρίσεις που έχουν ‘’παγώσει’’ με απόφαση του Υπουργείου. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι μέσα στο 2010 η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ θα λειτουργήσει.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις Τοπικές Αρχές για την άριστη συνεργασία που είχαμε κατά το διάστημα της θητείας μου:
Τον Δήμο Θηβαίων
Τον Νομάρχη Βοιωτίας κο Κλέαρχο Περγαντά και το Νομαρχιακό Συμβούλιο,
Όλους του Βουλευτές του Νομού και των δύο τελευταίων Κοινοβουλευτικών περιόδων,
Τον πρώην Υπουργό κο Μπασιάκο
Τους φορείς της περιοχής μας και του Νομού:
Το Εργατικό Κέντρο Θήβας
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας και τον πρόεδρο κο Αγνιάδη
Τις εθελοντικές ομάδες αιμοδοτών Θήβας,
Το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,
Τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας
Καθώς και όλους αυτούς που συνεργάσθηκαν το διάστημα αυτό, με οποιαδήποτε μορφή με το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών.
Τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής μας, για την συμβολή τους στην ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων του Νοσοκομείου.
Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο για την ενεργό συμμετοχή και το ενδιαφέρον του για τα δρώμενα στο Γ.Ν. Θηβών. Να τον έχει ο Θεός καλά να μας ευλογεί!
Εύχομαι στον νέο Διοικητή και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα εγκατασταθεί σε λίγες ημέρες, καλή επιτυχία στο έργο τους, για το καλό των πολιτών της περιοχής μας. Προσωπικά θα είμαι στη διάθεση τους για οτιδήποτε χρειασθεί.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΤΟΥ Γ.Ν. ΘΗΒΩΝ