Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Απάντηση Δήμου Διστόμου στον Στέλιο Καλογήρου


2. στο ΑΕΠ του Νομού Βοιωτίας, ο κ. Καλογήρου, προφανώς ξέχασε να υπολογίσει τη συνεισφορά της μεγαλύτερης βιομηχανίας της Ελλάδας, της εταιρίας «Αλουμίνιο της Ελλάδος»
3. ο Δήμος Διστόμου είναι ήδη ενεργειακός κόμβος (γεγονός που επίσης ξέχασε να αναφέρει ο κ. Καλογήρου)
4. ο Δήμος Διστόμου είναι από τους ελάχιστους Δήμους που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ και ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ (γεγονός που ο κ. Καλογήρου είτε δεν γνωρίζει και δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει προτού ανακοινώσει τις θέσεις του ή ξεχνάει για μια ακόμα φορά)
5. επίσης, θα πρέπει ίσως να κάνουμε και μαθήματα ιστορίας (βυζαντινής και νεότερης) προκειμένου να θυμίσουμε ότι
• στα όρια του Δήμου Διστόμου βρίσκεται ο Μονή του Οσίου Λουκά, η οποία σύμφωνα με την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΑ «…αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στην κατάλογο τόπων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ…», αλλά και ότι
• το Δίστομο είναι Μαρτυρική Πόλη! Ένας τίτλος που δεν της χαρίστηκε, αλλά τον πλήρωσε με το αίμα 218 Διστομιτών.
6. δεν θα ασχοληθούμε και δεν θα απαντήσουμε σε όσα προσβλητικά αναφέρει για ουσιαστικά ανύπαρκτες υποδομές… αφού με μια απλή βόλτα στο Δήμο Διστόμου ο κάθε επισκέπτης θα είναι σε θέση να καταλάβει το μέγεθος των αναληθειών / ανακριβειών του κ. Καλογήρου.
Τελειώνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου υιοθετεί το σχέδιο του Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.) που προβλέπει πέντε Δήμους στο Νομό Βοιωτίας, εκ των οποίων ο δυτικός είναι ο Δήμος Διστόμου συνενωμένος με τους Δήμους Αραχώβης και Δαύλειας, καθώς και με την κοινότητα Αντικύρας.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τη μελέτη του Ι.Τ.Α. συνέταξε εννεαμελής επιτροπή στην οποία συμμετείχαν: δύο (2) καθηγητές πανεπιστημίου, δύο (2) οικονομολόγοι, ένας (1) πολεοδόμος – χωροτάκτης, ένας (1) εν ενεργεία δήμαρχος, δύο (2) σύμβουλοι από την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε και ο αείμνηστος πρώην δήμαρχος Λεβαδέων κ. Χρήστος Παλαιολόγος και καμία σχέση δεν έχει με κάποιο κομματικό, πολιτικό ή και δημοτικό γραφείο!