Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο….Λονδίνο


Το Theatre Lab Company του Λονδίνου παρουσιάζει την ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή Riverside Studios, (Studio 3), Crisp Road, Hammersmith, London W6 9RL, 14 Απριλίου – 2 Μαΐου στις 7.30 μ.μ (εκτός Δευτέρας) Απογευματινή: 22 Απριλίου & 1 Μαΐου στις 2.00 μ.μ.
Κρατήσεις θέσεων: 02082371111 ή στο www.riversidestudios.co.uk
Τιμή εισιτηρίου: £15, £12 (μειωμένο), £10 (γκρούπς των 10 ή περισσοτέρων)
Σκηνοθεσία Αναστασία Ρεβή
Σκηνικά-κοστούμια Μάιρα Βαζέου
Μουσική σύνθεση & εκτέλεση Ann Malone, Jonathan Young
Μετάφραση Robert Fagles
TΟ THEATRE LAB COMPANY
Το Theatre Lab Company ιδρύθηκε το 1997 με κύριους στόχους α) την προβολή του ελληνικού θεάτρου στην πολυεθνική κοινότητα της Μ. Βρετανίας και β) τη δημιουργία πολιτιστικών σχέσεων συνεργασίας και ανταλλαγής με άλλους φορείς της χώρας. Έως σήμερα, το έργο του εστιάστηκε στην προβολή του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου με περισσότερες από δέκα θεατρικές παραγωγές, θεατρικά αναλόγια, σεμινάρια και παραστάσεις καθώς επίσης και εκδόσεις. Η προσφορά του και η ποιότητα της δουλειάς του έχει αναγνωρισθεί και τιμηθεί τόσο στη Μ. Βρετανία όσο και στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.theatrelab.co.uk
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Theatre Lab Company, σκηνοθέτις Αναστασία Ρεβή, ήταν υποψήφια, για τα Κρατικά Βραβεία Θεάτρου 2009 της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών, στην κατηγορία Νέων Δημιουργών. Είναι υποψήφια επίσης, για το Βραβείο Μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης» (Απρίλιος 2010), για την μετάφραση του έργου Επιστροφή στον Παράδεισο του Φίλιπ Ρίντλεϋ (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, 2008).
Κριτικές για τις πιο πρόσφατες δουλειές :
Σκηνοθεσία 5 αστέρων. Μια εξαιρετική παράσταση που διαθέτει διεισδυτική σκηνοθετική ματιά. Η Ρεβή έχει ένα ιδιαίτερα αναπτυγμένο θεατρικό ένστικτο. Το απόλυτο must της χρονιάς. Ο ορισμός της θεατρικής απόλαυσης.
Περιοδικό ΑΥΛΑΙΑ, τεύχος 53, 2009
Η χαρισματική καλλιτέχνιδα καθοδηγεί μια πολυπολιτισμική κολλεκτίβα ηθοποιών περφόρμερ και δεν αφήνει ποτέ τους θεατές να πλήξουν.
FAQ, 2009

Η ενέργεια της παράστασης σφύζει από θεατρικότητα και δεξιοτεχνία.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 2008

Η Αναστασία Ρεβή έκανε μια εξαιρετική δουλειά, απόλυτα ολοκληρωμένη και άρτια... Το ερμηνευτικό επίπεδο είναι μεγαλειώδες και το αισθητικό αποτέλεσμα, καθ’ όλη τη διάρκεια, απλά συγκλονιστικό. Μη τη χάσετε!!!
GO CULTURE, Αθήνα, 2008

Το Velvet Scratch είναι ένα σπάνιο δώρο:μια θεατρική δουλειά άκρως πειραματική η οποία όμως παραμένει εντελώς προσιτή και συναρπαστική μέχρι το τελευταίο λεπτό... Πρόκειται για μια εκθαμβωτική οπτική ιστορία η οποία έχει όλες τις ποιότητες του ονείρου: ρέει τόσο ελεύθερα και χωρίς όρια που μοιάζει να μη χρειάζεται καμμιά προσπάθεια....
**** SKINNY FEST, Εδιμβούργο, 2007

Το Theatre Lab τα καταφέρνει καλά να προβάλλει την εφευρητηκότητα και το χρώμα του σε ένα κυρίως ουδέτερο κανβά καθώς περνά από το ένα σενάριο στο άλλο. Διακεκριμμένες ερμηνείες από ένα γοητευτικό ανσάμπλ το οποίο φτάνει σε υψηλότατο επίπεδο σε όλη τη διάρκεια. **** THE SCOTSMAN, Εδιμβούργο, 2007

Μη το χάσετε! Μια συναρπαστική δουλειά.... Επιβλητική αφήγηση και υψηλότατο επίπεδο παραγωγής. **** NIGHTNEWS, Εδιμβούργο, 2007

Το επίπεδο εφεύρεσης στο θεατρικό ‘Velvet Scratch’ είναι συναρπαστικό, και το σύνολο είναι αιματηρά όμορφο... Η Σκηνοθέτης/Δημιουργός Αναστασία Ρεβή δημιουργεί εικόνες υψηλής αισθητικής.... Χωρίς αμφιβολία, αυτή είναι η παράσταση που προτείνω στον καθένα να δει. Αυτό είναι θέατρο που πραγματικά διεγείρει.
Η επίσημη εφημερίδα του φεστιβάλ Prague Post ψήφισε την παράσταση ως νούμερο 1.
PRAGUE POST, Πράγα, 2007