Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Πανθηβαϊκό ΟΧΙ στην καύση!! Μπροστά μαθητές και νεολαία…


«Δεν έχει καμία θέση στην Θήβα το εργοστάσιο καύσης, καθώς η Βοιωτία από το 2003 έχει λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών με τους δυο ΧΥΤΑ Θήβας και Λιβαδειάς από το 2003» τόνισε ο Νομάρχης Βοιωτίας Κ. Περγαντάς.
«Είμαστε κάθετα αντίθετοι, όχι γιατί μηδενίζουμε τεχνολογίες που μπορεί σε άλλες περιοχές να δίνουν λύσεις, αλλά γιατί για την περιοχή μας μια τέτοια λειτουργία θα ήταν καταστροφική για το περιβάλλον, που 10ετίες τώρα υποβαθμίζεται. Θα συμπαρασταθούμε με τους πολίτες και φορείς της περιοχής και καλούμε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την θέση της γιατί σε κάθε περίπτωση θα μας βρει αντίθετους σε όποια προσπάθεια γίνει για την εγκατάσταση ανάλογης μονάδας στην Θήβα ή σε άλλη περιοχή του Νομού» διαμήνυσε ο Βουλευτής Βοιωτίας Μ. Γιαννάκης, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Σχηματαρίου Β.Γεωργίου μίλησε σε έντονο ύφος «Φτάνει πια η υποβάθμιση στον Ν. Βοιωτίας Πριν 20 χρόνια (1993) άλλο ένα τέτοιο εργοστάσιο το αποτρέψαμε με αγώνες σε Σχηματάρι – Οινόφυτα.. Καταδικάζουμε όσους συμπράττουν με αυτούς που θέλουν να εγκαταστήσουν το εργοστάσιο και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μας βρουν απέναντι και θα αγωνιστούμε για να μη γίνει ποτέ αυτό το έγκλημα στην Βοιωτία. Θέλουμε αναπτυξιακά έργα και όχι αυτά που μαραζώνουν τον Νομό μας».
Για την μαζική, χωρίς προηγούμενο αντίδραση έκανε λόγο το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γ. Ψυχογιός, συγχαίροντας όλους όσους διατρανώνουν τις φωνές τους σε αυτή την μεγαλειώδη συγκέντρωση και δίνοντας το μήνυμα «Θα γίνουμε μπροστάρηδες, προκειμένου να μη γίνει στην Θήβα αυτό το θανατηφόρο εργοστάσιο».
«Δηλώνω ότι είμαι στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να μην εγκατασταθεί η μονάδα αυτή στην Θήβας γιατί δεν την θέλει ο λαός» τόνισε ο Δήμαρχος Θηβαίων Ν. Σβίγγος, καταγγέλλοντας αυτούς, που λίγο πριν το συλλαλητήριο προσπάθησαν να σαμποτάρουν την συγκέντρωση, τηλεφωνώντας σε υπηρεσίες για δήθεν ακύρωση της διαμαρτυρίας, ενώ παράλληλα κατέβασαν το πανό που είχε αναρτηθεί στο ύψος της Νέας Εθνικής Οδού.
«Εκφράζουμε την έντονη αντίδραση και αγανάκτηση μας για την επιχειρούμενη εγκατάσταση μονάδας καύσης στην Θήβα και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των πολιτών της Θήβας» τόνισε τέλος, εκ μέρους του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο πρόεδρος Γ. Μουλκιώτης.
Μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν οι τρεις βουλευτές του Νομού Β.Τσόνογλου, Α. Αγάτσα και Β. Τόγιας, που παρευρίσκονταν στην ορκωμοσία του Πρόεδρου τής Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.