Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ποιοί απεργούν σήμερα


Για σήμερα, τα μπλε λεωφορεία, το τραμ, ο προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ, θα ακινητοποιηθούν όλο το 24ωρο και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε επίσχεση εργασίας στις 16 Μαρτίου.
Τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία, επιπλέον, προαναγγέλλει «δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες τη Δευτέρα 15 Μαρτίου σε όλη τη χώρα», καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι ουσιαστικά κλείνουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, αποκλείοντας όλες τις πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ παράλληλα οι δυο ελληνικές εταιρίες ΑEGEAN και OLYMPIC AIR ματαιώνουν όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις.
Στο χορό των κινητοποιήσεων σήμερα και οι Αστυνομικοί, που στις 6.00 το απόγευμα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6.00 το απόγευμα έξω από την ΓΑΔΑ.
Κλειστοί, από τους εργαζόμενους στους δήμους, παραμένουν οι ΧΥΤΑ, ενώ αύριο Παρασκευή, σε τις δίωρες στάσεις εργασίας, από 10.00 πμ-12.00 πμ, προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Το ενδιαφέρον ωστόσο, εστιάζεται στο ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες εργαζόμενους και τους αγώνες των ελληνικών συνδικάτων για να μην περάσουν τα μονομερή, σκληρά, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα περικοπής μισθών και δικαιωμάτων, που εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), καθώς έγινε σαφές πως το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και οι επιπτώσεις των μέτρων είναι πανομοιότυπες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, άρα απαιτείται κοινή δράση και οργάνωση ταυτόχρονων και κοινών απεργιακών αγώνων.
Με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση», ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως και στην συνέχεια πορεία στην Βουλή, ενώ το ΠΑΜΕ κάνει ξεχωριστή κινητοποίηση, στην Ομόνοια.