Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ηλεκτρονικό επιχειρηματικό πάρκο Ν. Βοιωτίας


Δημιουργούμε ένα πληροφοριακό εργαλείο μέσω του οποίου ενισχύεται η αξιοποίηση του διαδικτύου – internet, και διευκολύνει την ανάπτυξη των συνεργασιών των επιχειρήσεων της Βοιωτίας μας
1) με άλλες επιχειρήσεις της Βοιωτίας, της περιφέρειάς μας και της χώρας
2) με άλλες επιχειρήσεις στον Ευρωπαϊκό και γενικότερα στον παγκόσμιο χώρο και
3) με επιχειρήσεις της Κίνας, καθ΄ όσον το Ηλεκτρονικό βιομηχανικό Πάρκο θα είναι μεταφρασμένο στην Αγγλική και την Κινέζικη γλώσσα. Αυτήν την κατεύθυνση ενισχύει η υπογραφή Μνημονίου Οικονομικής Συνεργασίας της Βοιωτίας με την Περιφέρεια Jiangxi Κίνας.

Συγκεκριμένα για την δημιουργία του ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ θα χρησιμοποιηθεί ένα CMS (Content Management System) το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να σχεδιάζει , να δημιουργεί και να διαχειρίζεται με αυτοτέλεια την πολιτική προβολής της στο διαδίκτυο κάτω από μια κοινή ομπρέλα σχεδιασμού, υλοποίησης, ασφάλειας, υποστήριξης και συντήρησης. Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση να σχεδιάζει και να δημιουργεί την ιστοσελίδα της αρεσκείας της και μάλιστα έχοντας τη δυνατότητα σχεδιασμού και επεξεργασίας από την ίδια την επιχείρηση, σε ένα φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον.

Μερικά από τα σημαντικά οφέλη αυτού του σχεδιασμού είναι τα ακόλουθα:
• Ισχυρή παρουσία των επιχειρήσεων του νομού Βοιωτίας στο διαδίκτυο, εφόσον η μεγάλη επισκεψιμότητα του πάρκου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (και με τη σωστή διαφημιστική καμπάνια) θα το καταστήσει σημείο αναφοράς στις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου.
• Η επίτευξη ενός υψηλού ποσοστού ενεργοποίησης των επιχειρήσεων για την προβολή τους στο διαδίκτυο εφόσον η διαδικασία θα είναι απλή, εύκολη και πολύ οικονομική.
• Ενεργοποίηση νέων υπηρεσιών όπως για παράδειγμα ηλεκτρονικά καταστήματα ή ηλεκτρονικό εμπόριο.
• Αύξηση της ανταγωνιστικότητας με πολιτικές διαφημιστικής καμπάνιας, προσφορών, ανάδειξης μη γνωστών προϊόντων – εξειδικευμένων υπηρεσιών κ.λ.π.
• Ανάπτυξη συνεργασιών προμήθειας και υπεργολαβίας των μικρότερων επιχειρήσεων της Βοιωτίας, με τις μεγαλύτερες στο Νομό μας, στην Περιφέρεια, στην χώρα μας, στην Ευρώπη κλπ

Οι δράσεις αυτές θα έχουν σαν αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να έχουν με έναν εύχρηστο, οικονομικό και ευέλικτο τρόπο διαχείριση της παρουσίας τους στο διαδίκτυο και από την άλλη πλευρά η αναζήτηση επιχειρήσεων με συγκεκριμένα κριτήρια ενδιαφέροντος θα επιτυγχάνεται πολύ εύκολα. Το ποσοστό των επιχειρήσεων που προβλέπεται να εμπλακούν στις παραπάνω δράσεις αναμένεται να είναι υψηλό επιτυγχάνοντας έτσι την διείσδυση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στον επιχειρηματικό γίγνεσθαι του νομού μας.

Ο πρώτος στόχος του έργου είναι η αποτύπωση βασικών πληροφοριών της παραγωγικής διαδικασίας των επιχειρήσεων, σε μια βάση δεδομένων της εφαρμογής. Οι πληροφορίες αυτές όπως η Επωνυμία, η θέση της Επιχείρησης, τα στοιχεία επικοινωνίας της, τα προϊόντα που παράγει κ.α θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρήστη από όλο τον κόσμο ζητήσει πληροφορίες που σχετίζονται με τα δεδομένα του HΛ.Ε.ΠΑ. και μάλιστα κάνοντας χρήση της Ελληνικής, της Αγγλικής και της Κινεζικής γλώσσας. Αν για παράδειγμα ένας χρήστης από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης ή από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου μας χρησιμοποιήσει τη γνωστή μηχανή αναζήτησης google και ψάξει για προϊόντα αλουμινίου στην Αγγλική γλώσσα, η μηχανή αναζήτησης θα του επιστρέψει ως αποτέλεσμα το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ και επιλέγοντας το σύνδεσμο αυτό θα βρει ταξινομημένες Ελληνικές Επιχειρήσεις του νομού Βοιωτίας στην Αγγλική γλώσσα. Αντίστοιχη εφαρμογή θα έχει και η αναζήτηση στην Κινεζική γλώσσα, από μια χώρα π.χ της Ανατολικής Ασίας, προϊόντων που παράγουν οι επιχειρήσεις του ΗΛ.Ε.ΠΑ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ. Το ίδιο θα συμβαίνει και για οποιαδήποτε επιχείρηση από αποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας αναζητήσει επιχειρήσεις για συνεργασία με βάσει τα προιόντα που παράγει ή τις υπηρεσίες που προσφέρει. Αρα λοιπόν το Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Πάρκο (ΗΛ.Ε.ΠΑ) Βοιωτίας θα είναι ισχυρό κέντρο στο διαδίκτυο, προβολής των Επιχειρήσεων, για αναζήτηση συνεργασιών εντός της Ελλάδος αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας την κατάλληλη διαφημιστική καμπάνια σε μηχανές αναζήτησης το Επιχειρηματικό Πάρκο θα εμφανίζεται σε υψηλή θέση αναζήτησης δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις Βοιωτικές Επιχειρήσεις να έχουν μια διεθνή ισχυρή παρουσία στον Παγκόσμιο ιστό. Κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί από κάθε επιχείρηση ξεχωριστά μιας και δεν μπορούν να υποστηρίξουν τέτοιο υψηλό βαθμό επισκεψιμότητας.
Σε κάθε επιχείρηση που θα συμμετάσχει στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργία Ιστοσελίδας –site ενώ παράλληλα θα δοθούν λογαριασμοί εξουσιοδότησης για τη διαχείριση της ιστοσελίδας – προϊόντων της και θα παρέχονται απλές αναλυτικές οδηγίες για την κατασκευή , την ανάρτησή της καθώς και για τυχόν τροποποιήσεις της – βελτιώσεις της. Οι εταιρίες που αδυνατούν να μεταφράσουν την ιστοσελίδα τους στην Αγγλική και την Κινεζική γλώσσα θα μπορούν με ένα πολύ μικρό κόστος να το επιτυγχάνουν μέσω του φορέα υλοποίησης - Αναπτυξιακή Εταιρεία της Νομαρχίας Βοιωτίας (ΒΑΕΠΑΕ).
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να σχεδιάσουν διαφημιστικές καμπάνιες των προϊόντων τους, μέσω του ηλεκτρονικού πάρκου, θα το επιτυγχάνουν με συγκεκριμένες προδιαγραφές σεναρίων και το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο από μεμονωμένη προσέγγιση του ζητήματος.
Το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ αποτελεί σημαντικότατη καινοτομία σε επίπεδο χώρας και όχι μόνο . Βρίσκεται ήδη σε βάση σχεδιασμού με προβλεπόμενο χρόνο υλοποίησης, τον Μάιο του 2010.
Σε πρώτη φάση θα υπάρχει ανεπτυγμένη προβολή κατά προτεραιότητα των επιχειρήσεων της Βοιωτίας που θα εκφράσουν το ενδιαφέρον και την επιθυμία να συμμετάσχουν στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ. Παράλληλα θα υπάρχει και η καταγραφή όλων των άλλων επιχειρήσεων της Βοιωτίας, ομαδοποιημένα κατά αντικείμενο δραστηριότητας, ώστε να δίνεται η δυνατότητα ανεύρεσή τους σε εθνικό επίπεδο.
Την ευθύνη ανάπτυξης και συντήρησης του ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ viotia-business-park. gr έχει η Αναπτυξιακή εταιρεία της Νομαρχίας Βοιωτίας (ΒΑΕΠΑΕ). Για περισσότερες πληροφορίες οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στην ΒΑΕΠΑΕ στα τηλέφωνα 2261350313 – 22613050322, προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως για την σκοπιμότητα αλλά και το όφελος που θα αποκομίσουν από την συμμετοχή τους στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.
Εμείς, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, το Επιμελητήριο και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βοιωτίας, με την τεχνοκρατική υποστήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Νομαρχίας Βοιωτίας (ΒΑΕΠΑΕ), ως τοπικοί φορείς, ως τοπικοί κοινωνικοί εταίροι, διαμορφώνουμε το αναπτυξιακό πλαίσιο για να δώσουμε γόνιμο έδαφος όπου οι επιχειρήσεις της περιοχής μας, θα δράσουν αναπτυξιακά για την δική τους κερδοφορία και τελικά στην συμβολή τους στην ευημερία όλων.
Περιμένουμε τη συμμετοχή των επιχειρήσεων και εμείς θα είμαστε δίπλα τους συνεχώς για να τους στηρίξουμε.

Ο Πρόεδρος
της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομαρχίας Βοιωτίας (ΒΑΕΠΑΕ)
Λουκάς Αν Καράντζαλης
τ. Αντινομάρχης- Νομαρχιακός Σύμβουλος