Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ευρωπαϊκή εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λουτουφί!


Οι φιλοξενούμενοι ακολούθησαν σχολικές δραστηριότητες στα Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής, Καλλιτεχνικών και στο θερμοκήπιο του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής, ενώ στο τέλος του προγράμματος δοκίμασαν τοπικά εδέσματα που ετοίμασαν τα ίδια τα παιδιά του Σχολείου στο Λουτουφί, υπό την επίβλεψη της αρμόδιας καθηγήτριας στο Σχολείο.
Στους καλεσμένους παρέθεσαν παραδοσιακά γεύματα η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων Ε. Πέτικα, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Θηβαίων, ο Δήμαρχος Πλαταιών Π. Μητσάκης, που τους μοίρασε δώρα και πρόσφερε γεύμα στον Άγιο Βασίλειο και η Διευθύντρια του Σχολείου Ε. Χριστοφόρου, που τους φιλοξένησε σπίτι της με τοπικά και κυπριακά παραδοσιακά εδέσματα που μαγείρεψε μόνη της.
Τα μέλη της εκπαιδευτικής αποστολής ξεναγήθηκαν, από την κ. Χριστοφόρου και τους υπόλοιπους συντονιστές, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στα πλακόστρωτα σοκάκια της Πλάκας και απόλαυσαν παραδοσιακό φαγητό στο Μοναστηράκι, ενώ την τελευταία ημέρα (Κυριακή ) περιηγήθηκαν στο κέντρο της Χαλκίδας, ενημερώθηκαν για το μοναδικό φαινόμενο της παλλίροιας , έφτασαν μέχρι την Ερέτρια και το Αλιβέρι, όπου γεύτηκαν σπιτικό φαγητό που πρόσφερε ο Μαθηματικός του Σχολείου και μέλος του προγράμματος κ. Μπαϊρακτάρης και ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, με γεύμα που χρηματοδότησε η Τράπεζα Κύπρου.
Η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Θήβας Ε. Χριστοφόρου και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου ευχαριστούν για την συνεργασία και την στήριξη τους, τον Δήμαρχο Θηβαίων Ν. Σβίγγο και την Ε. Πέτικα, τον Δήμαρχο Πλαταιών Π. Μητσάκη, την Α. Πρεβεζάνου (Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας, καθώς και τον Δ/ντή της Τράπεζα Κύπρου Α. Βογιατζόγλου, ελπίζοντας τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας να επιβεβαιώσουν τις αρχικές προσδοκίες τους και αισιοδοξώντας να αναληφθούν και στο μέλλον αντίστοιχες καινοτόμες πρωτοβουλίες, που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να επιφέρουν στον χώρο της εκπαίδευσης.