Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Αυτοί είναι......


Οι δήθεν όπως ξέρετε οι θεματοφύλακες της εργατικής τάξης (ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ ΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ) ο Κύριος Ευταξίας Χαράλαμπος και ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των εργαζομένων στο ΔΣ της επιχείρησης .
Την ημέρα της τρίωρης στάσης εργασίας 5/3/10 που είχε προκηρύξει Η ΓΣΕΕ , η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ έκανε και πάλι το γνωστό του «σόου» στους δρόμους της πόλης την προηγούμενη μέρα.
΄Οπου οι εργαζόμενοι και πολίτες από όλες της κομματικές παρατάξεις με το δικό τους τρόπο ο καθένας, έδειχνε την δυσαρέσκεια του και την αγανάκτηση του για τα αντιλαϊκά μέτρα που εκείνη την ώρα ψηφίζονταν στην Βουλή των Ελλήνων. Ο Κύριος Ευταξίας την ίδια ώρα έπαιρνε μέρος στο έμμισθο ΔΣ της επιχείρησης της ΔΕΥΑΛ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Αντί να κάνει αυτό που έκανε η παράταξη του την ημέρα της απεργίας 11/3/2010, να παρεμποδίσει την συνεδρίαση του ΔΣ ή το ελάχιστο να κάνει σαν εργαζόμενος –πολίτης και μετά ως συνδικαλιστής , να μην συμμετάσχει στο έμμισθο ΔΣ όπως και κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι.
Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς του ΠΑΜΕ απαντάμε:
Συνεχίζετε τον ολισθηρό δρόμο της συκοφαντίας και των απαράδεκτων χαρακτηρισμών. Σας επιστρέφουμε όλους τους χαρακτηρισμούς, όσο θα συνεχίζετε να διασπάτε τους αγώνες της ενιαίας εργατικής τάξης και όσο θα κουβαλάτε νερό στο μύλο της εργοδοσίας και των μεγαλοεργολάβων.
Τυφλωμένοι από το κομματικό πάθος βλέπετε εχθρούς και φαντάσματα μέσα στην εργατική τάξη.
Θα σας καταθέσουμε και ένα άλλο γεγονός λυπηρό για το συνδικαλιστικό κίνημα.
Ο εν λόγω Κύριος (Eυταξίας), στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ 25/2/10 είπε τα εξής που είναι και καταγεγραμμένα στα πρακτικά του ΔΣ .΄Εγινε ο ακόλουθος διάλογος μεταξύ Δημάρχου, του εν λόγω κυρίου και της υποψήφιας βουλευτού του ΛΑΟΣ στο νομό μας κυρίας Βάσως Ζητουνιάτη.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ : Το ΕΥ είναι καλό!, το ΤΑΞΙΣ είναι τάξη! Εσύ λοιπόν είσαι καλός στην τάξη και γι’ αυτό τα επιδόματά σου δεν τα πειράζουμε.
ΕΥΤΑΞΙΑΣ: ΟΛΑ ΚΑΛΑ τότε! ( με χαμόγελο ικανοποίησης )
Μετά την απάντηση αυτή ο εν λόγω κύριος δέχθηκε επίθεση από την υποψήφια Βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Βάσω Ζητουνιάτη , η οποία είπε τα εξής, σε πολύ έντονο ύφος:
ΖΗΤΟΥΝΙΑΤΗ: «ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ»
Για δες που καταντήσαμε συνάδελφο, για τα αιτήματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων να κάνει επίθεση το ΛΑΟΣ στο ΠΑΜΕ (Βρε πού ΠΑΜΕ ……)
Βέβαια θέλουμε να πιστέψουμε ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι θέσεις- προτάσεις του ΠΑΜΕ και γι’ αυτό περιμένουμε να τις καταδικάσει. Διαφορετικά θα σημαίνει ότι ταυτίζεται μ’ αυτές.
Τους διασπαστές, τους συκοφάντες και τα κομματικά φερέφωνα, τους αφήνουμε πίσω «στο δράμα και στην απελπισία τους», στην κρίση των εργαζομένων και της κοινωνίας, που έχουν άλλες ανάγκες και προτεραιότητες από αυτές του κόμματος. Αν πραγματικά σας ενδιαφέρουν τα προβλήματα των εργαζομένων, των απλών πολιτών ελάτε να αγωνιστούμε.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι και πολίτες
Εμείς παλεύουμε για να ΕΝΩΣΟΥΜΕ και όχι να ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΜΕ τον κόσμο!
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΓΙΑΤΊ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ