Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Οι εξαγγελίες Σεβαστή-Κατσιμπάρδη


• Επίσης τον Αυγούστου του 2010 ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ, σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων, θα διοργανώσει στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης τον τελικό Grant Prix Στίβου, και τούτη τη φορά θα καταβάλει προσπάθεια να μετάσχουν και ορισμένοι μεγάλοι ξένοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, εκτός συναγωνισμού. Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε οι αρμόδιοι Φορείς της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης θα έχουν προχωρήσει στη βελτίωση ορισμένων χώρων του Σταδίου, όπως έχουμε υποδείξει.
• Το καλοκαίρι του 2011 θα διοργανώσουμε στο Σχηματάρι τη Διεθνή Συνάντηση Στίβου Παίδων-Κορασίδων, μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου η οποία τελείται εναλλάξ κάθε χρόνο σε Στάδια των δύο χωρών. Μάλιστα αποφασίσαμε να μετάσχουν – εκτός συναγωνισμού – σε όλα τα αγωνίσματα από δύο (2) αθλητές και αθλήτριες που θα επιλεγούν, ύστερα από αγώνα πρόκρισης, μεταξύ των Σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της ΕΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Βοιωτίας - Εύβοιας.
• Τον Αύγουστο του 2011 θα τελεστεί στη Θήβα ο τελικός Grant Prix Στίβου.
• Στις αρχές του 2012 θα διεκδικήσουμε τη διοργάνωση στη Βοιωτία των Βαλκανικών Αγώνων Ανωμάλου Δρόμου, ανδρών – Γυναικών και Εφήβων – Νεανίδων όλων των κατηγοριών, που θα τεθούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για μια μεγάλη Διεθνή Αναμέτρηση, που ευαισθητοποιεί όλους τους Βαλκάνιους, και γι’ αυτό θα καταβάλουμε προσπάθεια να στεφθεί από επιτυχία. Οι Αγώνες θα τελεστούν στη περιοχή του Μοσχοποδίου Θήβας, όπου ο Δήμος μελετά σπουδαία έργα ανάπλασης του χώρου, στην πραγματοποίηση των οποίων πιστεύουμε ότι θα συντελέσει και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Οι Τεχνικοί Σύμβουλοι του Σ.Ε.Γ.Α.Σ καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους ώστε με τα προαναφερόμενα έργα να διευκολυνθεί η διεξαγωγή των Διεθνών αυτών Αγώνων.
• Τον Αυγούστου του 2012 θα πραγματοποιηθεί στο Σχηματάρι ο τελικός Grant Prix Στίβου.
• Τέλος θα αναπτύξουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες που χρειάζονται για την προετοιμασία τού σχετικού ¨Φακέλου¨ προκειμένου να διεκδικήσουμε, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου Νέων – Νεανίδων για το 2013 ή το 2015, με επιδίωξη να συνδιοργανωθούν ταυτόχρονα και στα δύο Στάδια: του Δήμου της Θήβας και του Δήμου Σχηματαρίου.
• Για όλες τις παραπάνω διοργανώσεις θέλουμε τη συμμετοχή και τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Νομαρχίας Βοιωτίας, των Βουλευτών και των Δήμων, στα Στάδια των οποίων, θα τελούνται κάθε φορά Αγώνες.