Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

1ο περιφερειακό συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη


Να παράγουν επώνυμα ποιοτικά προϊόντα που θα υποκαταστήσουν ήδη εισαγόμενα και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις εξαγωγής τους.
Αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης αποτελούν υφιστάμενες Βιομηχανίες του Νομού Βοιωτίας, που είναι σε θέση να φέρουν άμεσα εξαγωγικά αποτελέσματα και νέες θέσεις εργασίας. Παράγουν ήδη καταξιωμένα προϊόντα διεθνούς αναγνώρισης, είναι τεχνολογικά και παρέχουν εγγύηση μόνιμης επιχειρηματικής παρουσίας και απασχόλησης.
Ήδη καλύπτουν το 12,7% των εθνικών εξαγωγών και συμβάλλουν σημαντικά στην διαμόρφωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και του κατά κεφαλήν εισοδήματος του Νομού. Πλην όμως καταδικάζονται από το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο στο χαμηλότερο ποσοστό κεφαλαιϊκής ενίσχυσης λόγω της άδικης και μη επιστημονικά αποδεκτής κατάταξης της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας από την ΕΕ στην ζώνη Α’, τη ζώνη της χαμηλότερης καφαλαιϊκής ενίσχυσης, πράγμα που οδηγεί στην άμεση ανάγκη παρέμβασης της Πολιτείας προς την ΕΕ για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του εισοδήματος της κάθε περιοχής με βάση το εισόδημα των φυσικών προσώπων, και όχι με βάση το συνολικό εισόδημα που διαμορφώνεται και από τις Επιχειρήσεις.
Καταδείχθηκε η ανάγκη, οι Δημόσιες Επενδύσεις να στηρίξουν την Βιομηχανία με έργα υποδομών απαραίτητων για την ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ λειτουργία τους δηλαδή:
Να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής και απόθεσης στερεών καταλοίπων Βιομηχανικής ή Γεωργικής διαδικασίας
Να προβλεφθούν εγκαταστάσεις υποδοχής επεξεργασμένων αποβλήτων
Να γίνουν δίκτυα ύδρευσης ποσίμου νερού και για Βιομηχανική χρήση και
Να βελτιωθούν οι οδικές και οι σιδηροδρομικές μεταφορές.
Τέλος τόνισε ότι η Εξαγωγική Βιομηχανία είναι το εναπομένον υγειές κοινωνικοοικονομικό κομμάτι της χώρας μας και θα πρωταγωνιστήσει στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ και στην μάχη εξόδου από την κρίση.
Οινόφυτα 3 Ιουνίου 2010
Νικόλαος Κουδούνης
Πρόεδρος ΔΣ ΣΒΒ