Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Απάντηση Λοβέρδου σε ερώτηση Τσόνογλου για το ΣΕΠΕ Λιβαδειάς


ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΊΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ &
ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Προκειμένου να απαντηθεί η παραπάνω αναφορά της Βουλευτού κ. Τσόνογλου-Βυλλιώτη, σας γνωρίζουμε τα εξής

το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας συστήθηκε το 1998 με το Ν.2639 και στην συνέχεια με το Π.Δ 136/99 καθορίστηκαν βασικά θέματα οργάνωσης, λειτουργίας, αρμοδιοτήτων και διάρθρωσης της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Σώματος.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, στο Νομό Βοιωτίας συστήθηκαν το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Βοιωτίας, το τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Θήβας και το τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Βοιωτίας.

Α. ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Στο τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Βοιωτίας προβλέπονται πέντε (5) οργανικές θέσεις και υπηρετούν τέσσερις (4) υπάλληλοι. Επιπρόσθετα στο ανωτέρω τμήμα υπηρετεί και μία(1) υπάλληλος ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού με απόσπαση από το ΤΑΠ-ΟΤΕ. Κατά συνέπεια στο ανωτέρω τμήμα υπηρετούν συνολικά πέντε(5) υπάλληλοι.

Με την αριθμ. 23964/20.10.04 απόφαση της Υπηρεσίας μας το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Θήβας έχει διατεθεί για μία ημέρα, τουλάχιστον, την εβδομάδα στο ΤΚΕ Βοιωτίας.
Όσον αφορά το αίτημα για πρόσληψη οδηγού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το Π.Δ 136/99 δεν προβλέπεται οργανική θέση οδηγού στην παραπάνω υπηρεσία.

Β. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Στο τμήμα τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης Βοιωτίας προβλέπονται πέντε (5) οργανικές θέσεις και υπηρετούν δύο (2) υπάλληλοι. Οι δύο (2) κενές οργανικές θέσεις (μία ΠΕ Μηχανικών και μία ΠΕ Θετικών Επιστημών) οι οποίες το έτος 2008 είχαν ενταχθεί στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, προβλέπεται να καλυφθούν από την προκήρυξη 3κ/2009.
Όσον αφορά το αίτημα για πρόσληψη οδηγού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το Π.Δ 136/99 δεν προβλέπεται οργανική θέση οδηγού και γι’ αυτό το λόγο το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της παραπάνω υπηρεσίας το οδηγούν οι δύο Τεχνικοί Επιθεωρητές, σύμφωνα με την αριθμ. 1389/105/12.01.10 απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Το ελεγκτικό έργο των παραπάνω τμημάτων ενισχύεται, εφόσον κριθεί αναγκαίο με αποστολή κλιμακίων Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας, μετά από εντολή του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος.
Η κάλυψη των κανών οργανικών θέσεων αποτελεί προτεραιότητα για ΣΕΠΕ όμως, υπό τις παρούσες δύσκολες για τη χώρα μας συγκυρίες, δεν είναι εφικτή η προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας και γι’ αυτό το λόγο το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών του ΣΕΠΕ, σε γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη, με την αριθμ. Πρωτ. 3397/Α1.1155/22.02.10 ανακοίνωση πρόσκληση του – η οποία αφορά αποσπάσεις υπαλλήλων από Υπουργεία, ΝΠΔΔ ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν.3528/07 – προέβλεψε να αποσπαστούν στις παραπάνω υπηρεσίες από δύο υπάλληλοι.

Η υπηρεσία μας παρακολουθεί τις ανάγκες σε θέματα προσωπικού και οργάνωσης των Υπηρεσιών, καθώς και ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των επιχειρήσεων που λειτουργούν σε κάθε περιοχή. Κατά συνέπεια, η επισήμανση προβλημάτων και ελλείψεων στα εν λόγω θέματα είναι μια ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη και χρήσιμη ενέργεια, καθώς όλες οι επισημάνσεις καταγράφονται από την Υπηρεσία μας, έχοντας στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Προς τούτο έχουν συσταθεί και λειτουργούν ειδικές ομάδες εργασίας στο ΣΕΠΕ, με σκοπό την ανασύσταση του.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΕ
ΜΑΡΙΑ ΤΟΣΟΥΝΗ