Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Οργισμένοι οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ!!!


Αυτό ερμηνεύεται ότι από τον Ιούλιο ή το αργότερο από τον Αύγουστο θα είναι το πρώτο μεγάλο Ταμείο το οποίο θα χρεοκοπήσει, προχωρώντας είτε στη διακοπή της χορήγησης των συντάξεων είτε στην πληρωμή με έναντι μέχρι νεωτέρας.
Τι οδήγησε όμως τον ΟΑΕΕ στην σημερινή κατάσταση; Η κακοδιαχείριση και η σπατάλη και όλα όσα περιγράφονται σε έξαλλη δήλωση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλου: «Δεν μας ξαφνιάζουν όλα αυτά που συμβαίνουν, γιατί, δυστυχώς, γνωρίζουμε εδώ και αρκετά χρόνια ότι αν σταματήσουν να πληρώνονται οι εισφορές, τότε δεν θα έχουμε λεφτά για συντάξεις. Τα λεφτά που έχουμε δώσει εμείς όλα αυτά τα χρόνια και τα λεφτά που περιμένουν να πάρουν οι συνταξιούχοι έχουν κλαπεί. Έχει γίνει λεηλασία στο ταμείο μας. Εμείς δεν έχουμε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τα βιβλιάρια ασθενείας πολλών είναι αχρησιμοποίητα εδώ και 30 – 40 χρόνια. Δεν έχουμε επιβαρύνει το ταμείο μας. Δυστυχώς, υπάρχει κακοδιαχείριση και ανευθυνότητα. Δεν παραιτείσαι για να αποποιηθείς των ευθυνών σου. Έχει ευθύνες ο Διοικητής όπως έχουν ευθύνη και οι προηγούμενοι διοικητές όταν τους έβαζαν να παίζουν τα λεφτά στο χρηματιστήριο, όταν γινόταν κακοδιαχείριση και σπατάλη των χρημάτων, που υποτίθεται ότι είναι για τους ασφαλισμένους.
Είμαστε απογοητευμένοι και οργισμένοι Τουλάχιστον οι πιο νέοι γνωρίζαμε εδώ και αρκετά χρόνια πως δεν θα πάρουμε σύνταξη, ότι τα λεφτά μας έχουν χαθεί, αλλά τι μπορείς να πεις στους συνταξιούχους που περιμένουν με αυτά τα χρήματα να ζήσουν;
Είναι αηδιαστικό αυτό που συμβαίνει και δυστυχώς θα φτάσουμε σε πολύ άσχημες καταστάσεις. Το ταμείο μας βουλιάζει εδώ και χρόνια και κανείς δεν έκανε τίποτα. Όλοι οι διοικητές εκτελούσαν εντολές και η σημερινή κατάσταση τους αφορά όλους. Είναι όλοι σνυπεύθυνοι και δεν μπορείς με μια παραίτηση να δηλώνεις πως αδυνατείς να πληρώσεις τις συντάξεις».