Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Απάντηση Δημάρχου σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Σκυτάλη"


1.Συντάχθηκε η σχετική μελέτη 135 σελίδων, με περιεχόμενα:
Α ΜΕΡΟΣ: Ιστορικό-Υφιστάμενη Κατάσταση- 10 Παραρτήματα Στοιχείων
Β ΜΕΡΟΣ: Προβλήματα –Προτάσεις Επίλυσης τους

2. Καταρτίσθηκε η προβλεπόμενη ιστοσελίδα 9 σελίδων:
http://deppdt.freepage.gr, με αναφορά στη χλωρίδα (υδρόβια, παρόχθια, υπερόχθια), την πανίδα (ορνιθοπανίδα, υχθυοπανίδα, λοιπή πανίδα), στα προβλήματα του υγρότοπου κ.τ.λ.
3.Τυπώθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο τρίπτυχο διπλής όψεως με τίτλο” Γνωρίζοντας τις λίμνες μας Υλίκη και Παραλίμνη”.
4.Οργανώθηκε από τη Δ.Ε.Π.Π. - Δ.Θ. ημερίδα στο συνεδριακό κέντρο της πόλης, όπου έγινε η αναλυτική παρουσίαση της μελέτης.
5.Πραγματοποιήθηκε σχολική εκπαιδευτική εκδρομή στον υγρότο9πο, που οργανώθηκε από τη Δ.Ε.Π.Π. - Δ.Θ., όπου ενημερώθηκαν σχετικά οι επισκέπτες-μαθητές.
Όλες οι παραπάνω ενέργειες και δράσεις συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος, όπως αυτό είχε περιγραφεί.
Για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, όπως παραπάνω, ο
Σύλλογος επιχορηγήθηκε από τη Δ.Ε.Π.Π. - Δ.Θ. με το χρηματικό ποσό των 3.500€.
Το υπόλοιπο χρηματικό ποσό των 18.700€, από το συνολικό εισπραχθέν από το Σύλλογο των 22.200€ αποδόθηκε στον δεύτερο συνεργαζόμενο φορέα, εξωτερικό συνεργάτη της Δημοτικής επιχείρησης (με νόμιμο παραστατικό), όπως όριζε ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Π.Π. - Δ.Θ. Νο 22/18-3-2004.
Το ποσό αυτό των 18.700€ συμψηφίστηκε με την οικονομική της υποχρέωση προς εκείνον, που απέρρεε από την μεταξύ τους σύμβαση έργου στα πλαίσια ανασυγκρότησης και λειτουργίας της επιχείρησης, δηλαδή ουσιαστικά επεστράφη στη Δ.Ε.Π.Π. - Δ.Θ..
Είναι γνωστό το πολύχρονο σημαντικό έργο και η εθελοντική προσφορά του Συλλόγου των Σαρακατσαναίων στην τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο.
Είναι δε φανερό-αυτονόητο ότι η συμμετοχή του Συλλόγου στο πρόγραμμα του Υπουργείου αποσκοπούσε αποκλειστικά και μόνο στην προστασία και ανάδειξη του νευραλγικού υγροτόπου, που συγκροτούν οι Λίμνες μας.
Το φυσικό αυτό οικοσύστημα, του οποίου η σημασία για το Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή είναι σημαντική , πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους μας και ιδιαίτερα στους νέους και να αποτελέσει αφετηρία για βιώσιμη ανάπτυξη, υπόψη των σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων που βιώνουμε.

Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια του Συλλόγου, συνεργαζόμενος με θεσμικούς φορείς όπως η ΔΕΕΠ-ΔΘ να συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Το δημοσίευμα όχι μόνο αδικεί το Σύλλογο αλά και προσπαθεί να ακυρώσει εθελοντικές προσπάθειες ετών, σπιλώνοντας υπολήψεις προσώπων, που πασχίζουν να προσφέρουν στην κοινωνία και γι’ αυτό είναι καταδικαστέες.

Ο πρώην Πρόεδρος ΔΕΠΠ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΒΙΓΓΟΣ
Κοινοποίηση:
Σύλλογο Σαρακατσαναίων
Ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο (για δημοσίευση ως δελτίο τύπου)