Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση Σκούμα-Κουρκούτη για την ΤΕΡΑ


Είναι προφανές, ότι ουδείς λόγος υπήρχε για ένα δημοτικό έργο, να παρακαμφτεί η νόμιμη και διαφανής διαδικασία συντέλεσης του και έπρεπε να κληθεί, ένας σύλλογος με έδρα εκτός των ορίων όχι μόνο του Δήμου, αλλά και του Νομού, να διενεργήσει τις πληρωμές. Εκτός εάν το έργο έπρεπε να εκτελεστεί με μη νόμιμο και διαφανή τρόπο, όπως και έγινε.

Σε κάθε περίπτωση με την παρούσα ζητούμε να παρουσιάσετε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην επόμενη συνεδρίαση, τα παραστατικά στοιχεία των πληρωμών συνολικού ύψους 55.000 €.

2. 42.000 € προς το τεχνικό γραφείο Γ. Μάμαλη ως προκαταβολή! για την σύνταξη ¨μελέτης¨ αναδάσωσης και κατασκευής έργων ψυχαγωγίας και άθλησης στην κατεστραμμένη από την πυρκαγιά περιοχή Μοσχοποδίου.

3. 40.000 € στο ίδιο τεχνικό γραφείο πάλι ως προκαταβολή! για σύνταξη και άλλης ¨μελέτης¨ αναδασώσεων κ.λ.π. και σε άλλες τοποθεσίες της Θήβας κατεστραμμένες από τις πυρκαγιές.

4. 28.000 € για εξόφληση! των πιο πάνω δύο μελετών!

Διατέθηκαν δηλαδή, κατά το δημοσίευμα, συνολικά 110.000 € ! σε ένα τεχνικό γραφείο για μελέτες έργων του Δήμου κατά παράβαση των νόμιμων διαδικασιών ανάθεσης μελετών, που διέπουν τους Ο.Τ.Α. (Νόμοι 3463/06&3316/05), και κατά παράβαση του κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας του Τ.Ε.Ε. για τα μέλη του.

Είναι, δηλαδή, και εδώ προφανές ότι, με την δια της ΤΕΡΑ πληρωμή των μελετών αυτών παρακάμφτηκε η νόμιμη και διαφανής διαδικασία και επιδιώχτηκε η επιλεκτική επιλογή ανάθεσης των μελετών στο συγκεκριμένο τεχνικό γραφείο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, καλείσθε κ. Πρόεδρε, να παρουσιάσετε άμεσα στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τις μελέτες, που εκπονήθηκαν και απαιτήθηκαν για αυτές αμοιβές 110.000 €!

Τέλος, για το ποσό των 15.000 € που, κατά το δημοσίευμα πάντα, διατέθηκε για λειτουργικά έξοδα του συλλόγου «Η ΤΕΡΑ» (σύνταξη καταστατικού, αμοιβές δικηγόρων κλπ), είναι αναγκαίο για λόγους ουσίας, διαφάνειας και αξιοπιστίας να παρουσιάσετε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα παραστατικά πληρωμών προς δικηγόρους και άλλους. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση 4867/2008 του Υπουργείου Εσωτερικών τα χρήματα των 180.000 € προορίζονταν για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών του Δήμου και μάλιστα εκτάκτων, π.χ. όπως οι καθυστερημένες αποδοχές των εργαζομένων…)

Αντί απαντήσεως ο κ.Σβίγγος κατέφυγε, με καθυστέρηση 3 μηνών, στην παρουσίαση-φιέστα, εκτός διαδικασιών συνεδρίασης του Δ.Σ., κάποιων σχεδίων από άλλους μελετητές, την οποία και προφανώς δεν θελήσαμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας….

ΘΗΒΑ 14/6/2010
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΜΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ
Δημοτικοί Σύμβουλοι