Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

«Λέμε ΝΑΙ στην μουσική, ΟΧΙ τα ναρκωτικά»


«Δέκα χιλιάδες περισσότεροι μουσικοί στον κόσμο δεν πρόκειται να βλάψουν κανέναν» δήλωσε ο μαθητής Μ. Κοκοντίνης, περήφανος που οι συμμαθητές του ασχολούνται με την μουσική και όχι με τον θάνατο!
Έκπληξη ωστόσο προκάλεσαν οι δηλώσεις της Γενικής Γραμματέως του ΤΟΣΥΝ Κ. Παπαγιάννη, όταν ρωτήθηκε «γιατί επελέγη η Θήβα για το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ: «Αφενός για να αναδειχθούν οι δραστηριότητες εκτός Αθηνών, αφετέρου γιατί στην Θήβα είναι έντονο το πρόβλημα των ναρκωτικών, αφού είναι κέντρο διακίνησης και επιπλέον για να αναδειχθούν οι προτάσεις του Ε.ΣΥ.Ν Λιβαδειάς για την δημιουργία στεγνού προγράμματος» είπε.
Είπατε κάτι μήπως; Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι, το πρόβλημα της πόλης μας.
Ας όψονται αρμόδιοι – αναρμόδιοι και όσοι όφειλαν να έχουν πράξει τα δέοντα για το θέμα!!!!
Τα είπαν τα παιδιά όμως, «Λέμε ΝΑΙ στην μουσική, ΟΧΙ στα ναρκωτικά» βροντοφώναξαν, δίνοντας το δικό τους μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση!
Προτρέπουν τους νέους συμπολίτες τους να γυρίσουν την πλάτη σε όσους προσφέρουν «ψεύτικους παραδείσους», να αντιπαλέψουν όσους τους δίνουν κάθε είδους υποκατάστατα για τα προβλήματα τους, να πάρουν θέση απέναντι στην μάστιγα της εποχής μας, να πουν ναι στην πρόληψη και όχι στον διαχωρισμό σκληρών – μαλακών και στην νομιμοποίηση του χασίς.
Ζητούν την συμπαράσταση τους για να διεκδικήσουν όλοι μαζί αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης και τους καλούν σε κοινό αγώνα για τα δικαιώματα στην δουλειά, την μόρφωση και τον πολιτισμό!
Πολλά τα μηνύματα! Όποιος έχει αυτιά ακούει και φροντίζει, όποιος είναι κουφός θα αμειφθεί κατάλληλα….
Μπράβο στους νέους που ύψωσαν την φωνή τους, αλλά και σε εκείνα των τριών Συλλόγων, που με την ζωντανή τους παράσταση, απέδειξαν πως προτιμούν άλλους τρόπους διασκέδασης και ζωής!