Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Φυλαχτείτε, φτάνει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ της ΕΛ.ΑΣ!!!


Από τα 148 κτίρια που χρησιμοποιεί η Αστυνομία, μόλις τα 25 είναι ιδιόκτητα, με αποτέλεσμα να δαπανώνται αρκετά εκατομμύρια για την ενοικίασή τους.
Σχεδόν κανένα όμως από τα κτίρια αυτά δεν πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου αστυνομικού τμήματος. Σε αρκετά δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για κρατητήρια, ενώ τα υπόγεια πάρκινγκ για τη φύλαξη των υπηρεσιακών οχημάτων είναι ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα αρκετά να καταστρέφονται κατά τις επιδρομές αναρχικών.
Στο πλαίσιο των νέων Τμημάτων θα αυξηθεί αρκετά ο αριθμός των αστυνομικών της Ασφάλειας, και θα ενισχυθεί κατά πολύ το κομμάτι των πεζών και των μηχανοκίνητων περιπολιών.
Ο «Καλλικράτης» της ΕΛ.ΑΣ., για τον οποίο αρμόδιος είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γρηγόρης Τασούλας, προβλέπει Αστυνομικά Τμήματα με προσωπικό 150-200 αστυνομικών και την κατάργηση όλων των Υποδιευθύνσεων….
Άλλα υποσχεθήκατε κ. Τασούλα στους Θηβαίους φορείς που σας επισκέφθηκαν και άλλα διαπιστώνουμε πως σχεδιάζατε!
Ξεχνάτε την ιδιαιτερότητα της Θήβας με τις γυναικείες φυλακές και τους χιλιάδες αλλοδαπούς που καταφθάνουν εδώ από την Αθήνα, να είστε σίγουρος όμως πως δεν ξεχνούν οι πολίτες της πρ. επαρχίας Θήβας, με τρανό παράδειγμα την πρόσφατη συμπλοκή Ελλήνων με αλλοδαπούς στο Σχηματάρι….
Την επόμενη εβδομάδα πάντως θα οριστικοποιηθούν τα νέα τμήματα, για τη δημιουργία των οποίων- σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου- θα ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και όχι οι διοικητικές δομές του «Καλλικράτη» του υπουργείου Εσωτερικών…