Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ επισκέφθηκε η Φώφη Γεννηματά


Μίλησε για αρκετές απαντήσεις και διεξόδους στο πρόβλημα, αναφερόμενη ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη τομή στην πολιτική της κυβέρνησης, που αντιμετωπίζει τον χώρο της ψυχικής υγείας και της πρόνοιας από κοινού, δηλαδή την λειτουργία του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων σε ενιαίους χώρους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όχι μόνο υα προβλήματα αλλά και το στίγμα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
«Δίνουμε το σύνθημα ότι θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το στίγμα, να αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις με τον καλύτερο δυνατό βαθμό υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό και προσπαθούμε μέσα από το σχέδιο νόμου που θα φέρουμε τώρα να δώσουμε την δυνατότητα και για επικουρικό προσωπικό και την πρόνοια.» κατέληξε η υφυπουργός Υγείας, απαντώντας παράλληλα και στο επίμαχο θέμα του Νοσοκομείου, στις φήμες δηλαδή, που το θέλουν να κλείνει ή να υποβαθμίζεται.
«Εμείς αυτή την στιγμή δίνουμε μάχη για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και όχι για να κλείσουμε νοσοκομεία ή να βάλουμε λουκέτα. Φέρνουμε σχέδιο νόμου το οποίο έχει ως στόχο να αξιοποιήσει και τις υποδομές των νοσοκομείων αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό. Μπορεί τα δημόσια νοσοκομεία να εγκαταλείφθηκαν τα τελευταία χρόνια στην τύχη τους να απαξιώθηκε ο τεχνολογικός τους εξοπλισμός αλλά το ανθρώπινο δυναμικό (γιατροί , νοσηλευτές , τεχνικό και διοικητικό προσωπικό διοικητικό) δεν θεωρώ ότι χαίρει πολύ μεγάλης εκτίμησης σε κάθε τοπική κοινωνία. Αρα το μεγάλο ατού του ΕΣΥ είναι το ανθρώπινο δυναμικό και οι υποδομές τους, που αναβαθμίζουμε μέσω του ΕΣΠΑ κι εκεί δίνουμε το βάρος»
Αισιόδοξος για την πορεία του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ δηλώνει και ο Πρόεδρος του Κέντρου Α. Φρούσιος, θεωρώντας πως η υφυπουργός Υγείας «συνειδητοποίησε ότι για να μπορέσει να αξιοποιηθεί το Κέντρο χρειάζεται στελέχη».
«Θεωρώ ότι ως νέα διοίκηση έχουμε στείλει το μήνυμα στα επίπεδα της ηγεσίας, συζητήσαμε και κατ’ ιδίαν τρόπους που μπορούμε να καλύψουμε τις κενές οργανικές θέσεις κι ευελπιστώ ότι γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας» επισημαίνει , τονίζοντας πως σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να βρούν λύση, τότε θα προχωρήσουν σε πιο δυναμικές πιέσεις .
«Τα μηνύματα που έχω λάβει είναι ότι παρά τις δύσκολους καιρούς που διέρχεται η χώρα και η κοινωνία, τα προνομιακά προγράμματα θα ειδωθούν με ιδιαίτερη ευαισθησία.» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ενώ ιδιαίτερα ικανοποιημένη δηλώνει και το μέλος του Δ.Σ του Κέντρου και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρίες η Β. Λάσπη, που έκανε λόγο για «στοίχημα προσφοράς στα ΑμεΑ».