Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ο ΣΕΓΑΣ στο Μοσχοπόδι


Από την πλευρά του ο επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρώην Υφυπουργός κ. Κατσιμπάρδης τόνισε πως «πρόκειται για μια πολύ σημαντική συνεργασία των μελετητών της ανάπλασης του Μοσχοποδίου με τον Διευθυντή των Διεθνών Αγώνων του ΣΕΓΑΣ κ. Ράπτη και αποτυπώνουμε τις διαδρομές ώστε να πάρει η Θήβα την μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση. Οι Βαλκανικοί Αγώνες σε ανώμαλο έδαφος, όλων των κατηγοριών λατρεύονται στην κυριολεξία από τους Βαλκάνιους ενώ παράλληλα στοχεύουμε και στην διοργάνωση, παράλληλα, πολιτιστικών εκδηλώσεων. Σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη και η Επιτροπή Διεκδίκησης των Αγώνων. Ο ΣΕΓΑΣ είναι πάρα πολύ θετικός και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Η Θήβα έχει την δυνατότητα διοργάνωσης, για άλλη μια φορά, μεγάλων αγώνων».
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον κ. Θανάση Ράπτη και συζητάμε την τέλεση των Βαλκανικών Αγώνων. Αυτούς τους αγώνες έχουν προγραμματίσει από κοινού ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Θηβαίων στην πανέμορφη περιοχή του Μοσχοποδίου. Ο Δήμος μέσα από τον προγραμματισμό του αλλά και με την στήριξη των μελετών του συλλόγου ΤΕΡΑ, προσπαθεί να αναπλάσει την περιοχή με τον καλύτερο τρόπο.
Με την ευκαιρία της εκπόνησης των μελετών, που προ ολίγων ημερών παρουσιάσαμε, έχουμε την ευκαιρία σήμερα να προσθέσουμε και τις νέες απαιτήσεις ενόψη των Αγώνων έτσι ώστε να έχουμε διαδρομές προδιαγραφών και να αποδώσουμε ότι καλύτερο και σύγχρονο στον αθλητισμό.
Έχουμε την διαβεβαίωση του κ. Ράπτη και την επιβεβαίωση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστή ότι η περιοχή του Μοσχοποδίου θα ενταχθεί στο καλεντάρι των Πανευρωπαϊκών και των Παγκόσμιων Αγώνων Ανωμάλου Δρόμου».
Παράλληλα ο Δήμαρχος Θηβαίων τόνισε: «Η μεγάλη μας χαρά είναι ότι η Θήβα μπαίνει και πάλι στο προσκήνιο σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού. Μεγάλο ρόλο έχει παίξει ο συμπολίτης μας, πρώην Υφυπουργός, κ. Κατσιμπάρδης, τον οποίον προσωπικά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον του. Εμείς οι Θηβαίοι δίνουμε την υπόσχεση ότι αυτήν την πρόταση του Γ. Κατσιμπάρδη και το σφιχταγκάλιασμα του ΣΕΓΑΣ, θα την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο και θα βγάλουμε την πόλη μας ασπροπρόσωπη
».