Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Παραλύει την Τρίτη η χώρα από τις απεργίες!!!!


Στο μεταξύ, η Ελλάδα αναδεικνύεται και πάλι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, αφού σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης , που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις Χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Μάϊο-2010 σε σχέση με τον Μάιο-09, η χώρα μας κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.
Αρχικά, η Ελλάδα είναι πρώτη στον πληθωρισμό με 5,3% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,6%, πρώτη στην ένδυση με αύξηση 2,5% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε , πρώτη στα καύσιμα με αύξηση 51,1% , όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 18,4%, πρώτη στις μεταφορές επιβατών με σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6% ,όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 3,7%, πρώτη στις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 9,3%όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,2%, πρώτη στις καφετέριες και ξενοδοχεία με αύξηση 3,3% ,όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,2%, πρώτη στον καπνό με αύξηση 17,8%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 6,6% και πρώτη σε ζάχαρη, μέλι, ζαχαρώδη με αύξηση 2,5% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι -0,3%.
Το Εργατικό Κέντρο Θήβας πάντως συμμετέχοντας στην γενική απεργία, μεταφέρει τους πολίτες της περιοχής με λεωφορεία, διατρανώνοντας από την μία την απόφαση εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων «να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση» και από την άλλη το «αδιαπραγμάτευτο της κοινωνικής ασφάλισης».
«Η κυβέρνηση αθέτησε τις προεκλογικές της δηλώσεις και άνοιξε πόλεμο εναντίον μας, υποταγμένη στην τρόϊκα, εξαθλιώνοντας όλους μας» δηλώνει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δ. Δημητρίου, μεταφέροντας το μήνυμα όλων των συναδέλφων του, που απαντούν ΟΧΙ στα εξοντωτικά μέτρα!
«Θα παλέψουμε μέχρι να αποσυρθούν όλα» τονίζει ο κ. Δημητρίου, μεταφέροντας την απόφαση των συμπολιτών του όχι μόνο να συνεχίσουν τον αγώνα αλλά και να τον εντείνουν προς κάθε κατεύθυνση!!!