Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών για την ΠΕΟ Θηβών-Ελευσίνας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Αθήνα 28/3/2011
Χαριλάου Τρικούπη 182 Αρ.Πρωτ: 2351
101 78 Αθήνα τηλ. 64 67 912
Προς τη
Βουλή των Ελλήνων
Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου


ΘΕΜΑ: Βελτίωση του έργου της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών

ΣΧΕΤ: Η Ερώτηση 12555/04.3.2011 που κατέθεσε στη Βουλή, η Βουλευτής κα Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη

ΚΟΙΝ: Βουλευτή κα Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη


Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης , παρακαλούμε να πληροφορήσετε την κα. Βουλευτή τα εξής:
1. Μετά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων εποπτείας και επίβλεψης για το έργο του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνας – Θηβών – Υλίκης από την Ε.Υ.Δ.Ε./ΠΑΘΕ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων στην Υπηρεσία Ε.Υ.Δ.Ε./Μ-Κ Έργων Παραχώρησης Αττικής και Ιόνιας Οδού της Γενικής Γραμματείας Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων σε εφαρμογή της απόφασης προώθησης της υλοποίησης του υπόψη έργου από το Υπουργείο Υ. ΜΕ.ΔΙ. με διαδικασία ανάθεσης με Σύμβασης Παραχώρησης ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί ανάθεσης των μελετών των δύο τμημάτων του έργου τα οποία συναποτελούν τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη.
2. Η ανάγκη δημοπράτησης εκ νέου μελέτης στη φάση αυτή, δεν είναι απαραίτητη ,διότι η πρόθεση του Υπουργείου να εφαρμόσει στην υπόψη δημοπράτηση τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου (Οδηγία 2004/18/ΕΕ) ελαχιστοποιεί τις ανάγκες σύνταξης επί μέρους μελετών.
3. Τέλος, σας πληροφορούμε ότι ήδη η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου (ΕΥΔΕ/ΜΚ/ΕΠΑ και ΙΟ) συντάσσει τα απαιτούμενα τεύχη δημοπράτησης και προετοιμάζει τη σχετική διακήρυξη του διαγωνισμού για την υλοποίηση του προαναφερόμενου έργου.

Εσωτ .Διανομή
Γρ.Κοιν.Ελέγχου

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ