Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Καθυστερήσεις και αδιαφορία για την Παραλία Σαράντη!!!

Όσο για τις αποζημιώσεις «ούτε ευρώ δεν περιμένουν» παίρνοντας ως παράδειγμα τους πυρόπληκτους της Ηλείας, οι οποίοι ακόμη παιδεύονται.
Στην παραλία Σαράντη ήταν επίσης και ο βουλευτής Βοιωτίας Μ. Γιαννάκης, αποδίδοντας «τεράστιες ευθύνες στην ΕΥΔΑΠ, καθώς υπήρξαν και άλλα δυο περιστατικά (δρόμο0ς Ασωπίας – Κλειδίου από το κανάλι Μόρνου και το ατύχημα στις εγκαταστάσεις του Μουρικίου με τους δυο τραυματισμούς), που αποδεικνύουν καθόλου τυχαία γεγονότα.
«Έπρεπε ήδη να είχε διαταχθεί ΕΔΕ, τόσο για τις ευθύνες συντήρησης του καναλιού όσο και για τα επαναλαμβανόμενα συμβάντα. Φοβάμαι, πως αν δεν ενδιαφερθούν άμεσα, θα έχουμε νέο ατύχημα» επισημάνει ο κ. Γιαννάκης, ζητώντας από την κυβέρνηση να «δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της, όπως δεσμεύτηκε στην Βουλή» με έργα και όχι με λόγια».
«Με ρυθμούς χελώνας προχωρά η αποκατάσταση των ζημιών. Μόλις βρέχει βουτάμε στην λάσπη. Πότε θα τελειώσουν; Εδώ καθημερινά βρίσκονται και παλεύουν μόνο ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος. Το μόνο που μας λένε από την ΕΥΔΑΠ είναι ότι η ζημιά έγινε από φυσικά αίτια, εμείς όμως γνωρίζουμε καλά την πραγματικότητα, αφού όλοι ξέραμε πως υπήρξε διαρροή. Θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία γιατί την επόμενη φορά θα θρηνήσουμε θύματα» τονίζει κάτοικος της Παραλίας, οδηγώντας μας σε ένα από τα σπίτια, όπου η στάθμη έφτασε πολύ ψηλά, αλλά και στο σημείο, όπου έχουν μαζευτεί κι έχουν παρατηθεί χώματα.
Ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων για την περιοχή πάντως, Γ. Σκαλής, μας λέει πως «όλα βρίσκονται ακόμη στην απογραφή, καθώς πολλοί πληγέντες κάτοικοι απουσιάζουν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις».
Ο ίδιος ρώτησε τους αρμόδιους της ΕΥΔΑΠ, για το τι μέλλει γενέσθαι με τις αποζημιώσεις κι έλαβε την απάντηση «μόλις ολοκληρωθεί η απογραφή».
Μας εξήγησε πως η αποκατάσταση γίνεται από συνεργεία της ΕΥΔΑΠ, που όμως σταμάτησαν λόγω της βροχής κι ελπίζει πως βλέπει «όλα να τελειώνουν μετά το Πάσχα».
Πρόβλημα στην παραλία υπάρχει και με την ύδρευση, που προϋπήρχε λόγω ακαταλληλότητας του δικτύου, όμως το έργο αναμένεται να ξεκινήσει μετά το Πάσχα, ενώ ύδρευση του οικισμού, μόνο προς χρήση και όχι πόση, γίνεται προσωρινά από πηγή.
Τα έργα ωστόσο, της ΕΥΔΑΠ ψηλά στο κανάλι προχωρούν κανονικά, με την ύδρευση να γίνεται κανονικά από τους μεγάλους αγωγούς που έχουν τοποθετηθεί εκεί, ενώ το έργο φαίνεται να πάρει αρκετούς μήνες, καθώς οι αρμόδιοι προχωρούν σε σήραγγα.